Olkinen kylänraitti

Parempi olki lähellä kuin heinä kaukana, sanoo vanha sananlasku. Ehkä niin, mutta nykyaikana olki ei kuulu ainakaan katukuvaan, vaikka niin on kuluvalla viikolla päässyt käymään ainakin Lempäälän kunnan keskustassa.
Vilja on kypsynyt helteillä vauhdilla, ja maanviljelijät ovat päässeet paikka paikoin aloittamaan puintityöt. Satoa korjataan, jyvät otetaan talteen ja olkisilppuakin kuskataan traktorien kyydissä.
Oljen kuljettamisessa ja kuormaamisessa on oltava tarkkana, sillä peräkärryn kyydistä vauhdissa tielle ja pientareille varisseet oljen pätkät voivat pahimmillaan muodostaa vaaratekijän liikenteessä. Olkimassa on erittäin liukas auton ja polkupyöränkin renkaan alla. Kuljettajalla on aina vastuu kuormaamisesta.
Vaikka säiden lämpeneminen elokuussa on nopeuttanut viljelykasvien kasvua ja kehitystä, kasvukausi on edelleen kaksi viikkoa keskimääräisestä jäljessä. Myöhään kylvettyjen kasvustojen kehitys on jope kolme viikkoa myöhäisessä tavanomaisesta aikataulusta.
Traktorikyytiä on siis runsaasti luvassa.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>