Kili-kili, kutsui kello vuoden 1955 ekaluokkalaisia

Sääksjärven koululla kilisi kello välitunnin päättymiseksi johtajaopettaja Väinö Valtosen kädessä. Kiltisti oppilaat kokoontuivat jonoon, vain vähän hälisten, mennäkseen luokkaan kohti oppituntia.

Ihan ekaluokkalaisia ei sakki enää ollut, mutta 60 vuotta sitten he sitä olivat. Kaikkiaan 18 kappaletta vuoden 1955 Sääksjärven koulun ekaluokkalaista oli kokoontunut entiselle opinahjolleen luokkatapaamiseen muistelemaan menneitä ja tapaamaan toisiaan, osa hyvinkin pitkän tauon jälkeen.
Juttua riitti ja muisteluita piisasi. Niiden ohessa koulun nykyinen rehtori Seppo Siitonen esitteli koulua ja koulunpitoa tänään.

– Kovasti postiivista palautetta tuli. Kiva päivä, mahtava nähdä vanhoja luokkakavereita ja totta kai silloinen koulun johtajaopetta Valtosen Väinö hyvävoimaisena, kiitteli tapahtuman yksi pääorganisoijista Mikko Nurminen.

Kuva: Juha Raunio Iso joukko ekaluokkalaisia vuosimallia 1955 oli kokoontunut Sääksjärven koululle muistelemaan mukavia kouluaikoja. Luokkapotretissa 60 vuotta myöhemmin poseerasivat: yöhäältä vasemmalta alkaen Seppo Soinio, Eine Ihalainen, Veikko Satoranta, Matti Viitala, Anja Kulo, Risto Hirsimäki, Seppo Siitonen, Jaakko Viitala, Mikko Nurminen, Asko Siivola, Laura Lord, Esa Rasku, Väinö Valtonen, Aimo Keskinen, Pekka Touru, Leena Laukkanen, Pauli Lähteenmäki, Mikko Hautakorpi, Raija Salmela ja Pentti Saarinen.

Kuva: Juha Raunio
Iso joukko ekaluokkalaisia vuosimallia 1955 oli kokoontunut Sääksjärven koululle muistelemaan mukavia kouluaikoja.
Luokkapotretissa 60 vuotta myöhemmin poseerasivat: yöhäältä vasemmalta alkaen Seppo Soinio, Eine Ihalainen, Veikko Satoranta, Matti Viitala, Anja Kulo, Risto Hirsimäki, Seppo Siitonen, Jaakko Viitala, Mikko Nurminen, Asko Siivola, Laura Lord, Esa Rasku, Väinö Valtonen, Aimo Keskinen, Pekka Touru, Leena Laukkanen, Pauli Lähteenmäki, Mikko Hautakorpi, Raija Salmela ja Pentti Saarinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?