Lempääläläisyritykseltä päivähoidon mobiiliratkaisu Tapolcaan

Lempäälän kunnan edustajien tulkkina toiminut Judit Freisinger Bodnar (vas.) Budapestin Kalevala-ystävyyspiiristä ja Lempäälässäkin  vieraillut Tapolcan kaupungin opetuspäällikkö Rozsalia Vargá.

Lempäälän kunnan edustajien tulkkina toiminut Judit Freisinger Bodnar (vas.) Budapestin Kalevala-ystävyyspiiristä ja Lempäälässäkin vieraillut Tapolcan kaupungin opetuspäällikkö Rozsalia Vargá.

Lempäälän ja Tapolcan syksyisen ystävyyskuntavierailun yhteydessä elokuussa solmittiin Unkarissa yhteistyötä Lempäälän ystävyyskunta Tapolcan ja Lempäälän elinkeinotoiminnan välillä.

Asialla on lempääläläinen vuonna 2012 perustettu teknologiayritys Mukavait Oy, joka tuottaa varhaiskasvatuksen tietojärjestelmä- ja mobiiliratkaisuja sekä niihin liittyviä palveluja.

Yritys on yhteistyössä Tekesin kanssa toteuttanut Tampereella ja sen kehyskunnissa käytössä olevan päivähoidon mobiiliratkaisun mukauttamista kansainvälisiin vaatimuksiin. Järjestelmässä vanhemmat ilmoittavat omien käyttöliittymiensä kautta lasten hoidon tarpeet ja viestittävät kodin ja päivähoidon välillä.

– Mobiiliratkaisu toimitetaan Tapolcan kaupungin käyttöön loppuvuodesta ja tämän pohjalta ohjelmiston ominaisuuksia muokataan paikallisen päivähoidon vaatimusten mukaisesti, sanoo Lempäälän kunnan  delegaation jäsenenä Tapolcassa vieraillut kunnan valtuutettu ja kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Jaakko Hautamäki (kok.). Hän on teknologiayrityksen asiakkuusjohtaja.

Unkarissa päivähoito on perheille maksutonta, ja kunnat vastaavat päivähoidon järjestämisestä. Lasten seimet vastaavat 1–3-vuotiaiden ja lastentarhat 4–6-vuotiaiden hoidosta. Lastentarhan tehtävänä on valmistaa lapsia koulua varten, ja siellä opetetaan hyödyllisiä taitoja kouluun siirtymistä varten.

– Mobiilijärjestelmän käyttö antaa reaaliaikaista tietoa lasten läsnäolosta ja automatisoi useita eri toimintoja, Hautamäki kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?