Kuljun oma kyläjänis

teini-poikanen

Illan viiletessä kyläjäniksen poikanen makoilee mielellään auringon lämmittämällä kivellä, Jorma Hautala kertoo. Kuva: Jorma Hautala

Jorma Hautala kertoo, että Kuljussa on oma kylä-jänis. Alkukesästä sille maistui mehevä valkoapila aamupalaksi. Varovaisena se tarkkaili vähän väliä ympäristöä.

Kesällä sen varhaiskevään ’teini-ikäinen’, ns. hankipoikanen, säntäili pitkin poikin pihaa keskellä päivääkin. Se ei oikein aina tiennyt mihin ryntäisi. Tämän kesän pienen noin reilun nyrkin kokoisen poikasen emo piilotti päiväksi esim. kukkapenkkiin. Sitten iltasella se tuli sitä imettämään.

Nykyään koko jänisperhe näyttää siirtyneen syömään hernepenkkiin, Hautala kuvaa. Niille maistuvat myös kehäkukat. Illan viiletessä ’teini-ikäisen’ poikanen makoilee mielellään auringon lämmittämällä kivellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?