Taksipalveluyhteistyö Lempäälän kunnan ja Tampereen Aluetaksin välillä käynnistynyt

Lempäälän kunta lähti kehittämään sosiaali- ja terveyslautakunnan viime kesäkuisen kokouksen linjausten mukaisesti taksipalveluita yhteistyössä Tampereen Aluetaksi Oy:n kanssa. Lempäälän taksit kuuluvat Tampereen Aluetaksiin.

Lempäälän kunnan vammaispalvelut laati asiakastiedotteen, ja Aluetaksi lähetti tiedot ja uudet taksikortit asiakkaille. Tiedotteessa kehotettiin ottamaan yhteys vammaispalvelutoimistoon, mikäli asiakkaalla on tarve vakiotaksille eli ns. tutulle taksille.

Asiakkaat ovat hyvin ottaneet yhteyttä, mikäli tarvetta on ollut. Kesälomat hieman hankaloittivat tietojen keräämistä. Myöskään osalle asiakkaista kirje ei lähtenyt. Olemme pahoillamme, jos kirje ei ole tullut perille. Nyt tiedot ovat kunnossa.

Lempäälän kunnan sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisia kuljetuksia varten perustettiin oma tilausnumero. Kelan kuljetukset tilataan eri numerosta kuin kunnan kuljetukset. Kuljetuspalveluilla on tarkoitus korvata julkista liikennettä sellaisille henkilöille, jotka eivät vamman tai pitkäaikaissairauden vuoksi pysty julkista liikennettä käyttämään. Tällöin myös kuljetusten toimivuuden vertailukohtana pitäisi käyttää julkista liikennettä.

Tampereen  Aluetaksi Oy on aloittanut yhteistyötä Lempäälän kunnan kanssa. Tampereen  Aluetaksi Oy:n toimitusjohtaja Ismo Lehtisen mukaan yhteistyö on alkanut hyvin ja tarkoituksena on kehittää palveluita myös jatkossa.

Paikallinen taksiyrittäjä Mikko Kivelä näkee hyviä mahdollisuuksia kunnan kanssa tehtävässä yhteistyössä. Hänen mukaansa innostusta on ilmassa, kun Lempäälän omaa mallia kehitetään. Kuljetuksia myös yhdistellään myös jonkin verran.

Lempäälän taksit ovat tyytyväisiä kunnan valintaan aloittaa yhteistyö Tampereen Aluetaksin kanssa.  Kivelän mukaan on tärkeää, että asiakas tilaa kyydin mahdollisimman ajoissa.

Mikäli ongelmia tai kehittämisehdotuksia tulee esille, kannattaa niistä olla yhteydessä minuun. Asiakasasioissa kannattaa soittaa vs. sosiaalityöntekijä Mira Kauhaselle.

 

Leila Haakana
vammaistyön johtaja
Lempäälän kunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?