Terveystaskuun ryhdytään perehdyttämään

Kiitämme Maikki Hämäläinen-Ylikahria kuntalaisaloitteesta ja 2.9. julkaistusta mielipidekirjoituksesta Terveystasku-ohjelmaan perehdyttämiseksi.

Terveystasku on Tampereella ja Lempäälässä asuville tarkoitettu sähköinen palvelu. Terveystaskuun kerääntyvät tiedot oman terveyden ja sairauden hoidosta, kuten hoitosuunnitelma, hoitopalautteet ja laboratoriokoevastaukset. Terveystaltioon voi itse kirjata terveyteen ja sairauden hoitoon liittyviä asioita, kuten omia mittaustuloksia ja terveydenhuollossa käytettäviä riskitestejä. Lempäälän kunnan ja Tampereen kaupungin perusterveydenhuollon ja sairaanhoidon työntekijät voivat asiakkaan suostumuksella nähdä Terveystaskuun kirjatut tiedot.

Maikki Hämäläinen-Ylikahri ehdottaa aloitteessaan Terveystasku-ohjelman käyttöön perehdytystä esimerkiksi eri potilasyhdistyksille ja eläkeläisjärjestöille.

Otamme aloitteen mielihyvin vastaan ja järjestämme vielä tämän vuoden aikana ohjelman käyttöön koulutusta. Terveystasku-ohjelma on osa Lempäälässä vuosina 2011–2015 toteutettua Kurkiaura-hanketta. Hankkeessa toiminut hanketyöntekijä perehdyttää ohjelman käyttöön eri potilasyhdistysten ja eläkeläisjärjestöjen jäseniä. Perehdytys toteutetaan vuoden 2015 aikana. Ilmoitamme koulutuksen ajankohdista ja paikoista paikallislehdessä, sekä Lempäälän kunnan verkkosivuilla.

 

Ylilääkäri Tarja Marjamäki

Hoitotyön johtaja Sari Tommola

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?