Jättihauki piristi kipsikättä

Pyyntivälineet olivat ultrakevyttä luokkaa, ja kalasankari Leo Lehtilällä vasen käsikin kipisissä, mutta niin vain hauki saatiin rannalle.

Pyyntivälineet olivat ultrakevyttä luokkaa, ja kalasankari Leo Lehtilällä vasen käsikin kipisissä, mutta niin vain hauki saatiin rannalle.

Yli 11 kilon jättihauki nappasi torstai-iltana 10. syyskuuta kello 19.20 aikaan Kuokkalankoskessa Leo Lehtilän vieheeseen.
12-vuotias poika oli isänsä kanssa kotirannassa heittelemässä virvelillä, kun vanhan rautatiesillan alta nappasi.
Haukimamman kesyttäminen kesti 20 minuuttia. Nyt jätti on Orivedellä eläintentäyttäjä Raimo Lietsalalla operoitavana.
– Ihme oli, että saatiin kala rannalle, sanoo haavimiehenä ja assistenttina toiminut isä, näyttelijä Teemu Lehtilä.
Hän oli vienyt värttinäluunsa edellisenä lauantaina jääkiekkopelissä murtaneen poikansa kalareissulle piristymään. Kalustona kipsikädellä oli ultrakevyt vapa ja uistimenakin vain kaksi ja puoli senttinen Salmo Hornet -kirjolohivaappu.
– Siimassakaan mitään peruketta ollut, mutta onneksi vääntynyt koukku oli jumissa hauen hampaiden välissä, Teemu Lehtilä puistelee päätään.
– Haavikin meinasi hajota, sanoo 50 vuotta kalastusta harrastanut Teemu Lehtilä, jonka saama suurin hauki on 8-kiloinen.
– Olen päättänyt, että kun yli 10-kiloisen saan, se täytetään muistoksi. Käy tämä näinkin. Saadaan rantasaunalle koristeeksi.

Apumiehenä toiminut iskä, Teemu Lehtilä, pääsi poseeraamaan kalansaaliin  kanssa.

Apumiehenä toiminut iskä, Teemu Lehtilä, pääsi poseeraamaan kalansaaliin kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?