Kauden avauksessa nähtiin lattea LeKi

KABOOM…Mestis-kausi käynnistyi jälleen, ja mukana menossa yhdeksättä perättäistä sesonkiaan on pieni ja pippurinen Lempäälän Kisa!
Siinä ilouutiset sitten olivatkin, kun ryhdytään yhteenymppäämään kauden kotiavausta Heinolan Peliittoja vastaan. Päijäthämäläiset veivät ansaitut pisteet mukaansa puhtaalla 4-0 (1-0,2-0,1-0)-voitollaan.
– Suojelimme omaa maaliamme hyvin ja veräjän suullamme Mestis-debytantti Emil Larmi torjui loistvasti, tiivisti mietteensä sanoiksi Peliitta-luotsi Lauri Merikivi kehaisten oikeaa miestä eli Larmia, joka koppasi kokonaista 40 koppia.
– Nollalla maalilla ei pisteitä ansaitse, tuhahti Kisa-piiska Juha Juujärvi.
Kisan kokoonpano oli odotettu, sillä joukkueen rosteri muotoutui parin viime viikon aikana, kun liigasakit sopivat, ketkä nuoret pelaajat Kisalla ovat käytössä ns. pitkillä lainoilla. Omista sopimuspelaajista pakki Mikke Levo sekä hyökkääjät Antti Mäkilä ja Miiko Hintz olivat sivussa erilaisten terveysongelmien takia.
Avauserää vei alussa LeKi, mutta Peliittojen tahtotason korkeus näkyi alkuhetkistä lukien. Omassa päässä ei riplailtu, vaan Peliitta-puolustus siivosi oman tonttinsa nöyrästi. Hyökkäyspäässä Peliitta-miehet päättivät iskunsa aina kutiin, kun taas kisalaissoturit hakivat vielä takamiestä tai jotain muuta usein utopistista ratkaisua.
– Turhan monimutkaiseksi pelimme meni, myönsi Juujärvikin suoraviivaisuuden puutteen.
Avausmaali tuli nolosti. Ensiksi Kisan Jonatan Tanus otti turhanmakuisen huitomisjäähyn Kisan olessa ylivoimalla. Peliitat saivat omalla yv:llään paineen Kisan päähän, iskivät kovan poikittaissyötön, joka meni joko Miika Roineen mailasta tai LeKi-pakki Jere Rouhiaisen luistimesta maaliin. Kisan paras paikka osui Henri Tuomiselle, mutta ruhjonta ei osunut maaliputkien väliin.
Toinen erä alkoi peräti katastrofaalisesti. Ykköstrio Antti Hölli ja Santeri Vuoti laitureina ja Henri Tuominen sentterinä lötköilivät todella löysän vaihdon ja Peliitat sai otteen. Juujärvi piti aikamoisen messun vaihtoaitiossa, mutta jotenkin ote luisui vierassakille keskimmäisessä erässä.
Löysä hetki jatkui ja Manu Honkasen jäähy kostautui oitis. Miika Roinen oli yksin unohdettuna(?) maalin edessä, Kisa-veska Dominik Hrachovina selvitti ensimmäisen tilanteen, mutta tyhjällä takatolpalla luurannut Kimi Koivisto sysäsi limpun tyhjään verkkoon.
Kun liigassa pitkän uran tahkonnut Joonas Hurri iski pelin komeimmalla yksilösuorituksella pelin 3 – 0:aan, alkoi Kisan kintereissä totaalinen hosu ja häsy. Hurrin uroteko oli seuraavanlainen: mies sai hyökkäyssiniselle pitkän syötön Kimi Koivistolta ja ampui siekailemattoman onetimerin tarkasti tolpan juureen.
Toisessa erässä Kisa sai loppuhetkillä mylläkkää ja Anton Levtschi kilautti tolppaakin, mutta maalisarake kiljui nollaa aina vaan.
Päätöseräkin oli aika lailla sekavaa kiekkoa. Kisa toki yritti. Juujärvi sotki ketjut, kuten pitikin, mutta mitään ihmeellistä ei syntynyt millään ilveellä.
Pliisu, platku ja tahmea. Siinä kolme adjektiivia kuvaamaan Kisaa Peliitta-pelissä. Johtajuutta oli tarjolla, siihen ei tarttunut kuin ehkäpä kippari Jimi Santala, joka vapautti esimerkiksi Valtteri Järviluoman tuloksettomaan läpiajoon.
Tappara-laina Miika Heikkilää tunaaminen alkoi ottaa päähän. Ensiksi mies iski mailansa voimalla jäähän, kun avopaikasta ei maalilaulu alkanut soimaan. Seuraavasta hässäkästä mies iski vastustajaa nyrkillä, joskin Peliitta-pakki Joona Hiltunen oli mukana myllyssä yhtä innolla. Molemmille passitus aikaiselle pesulle.
Lopussa Kisa haki aivan oikein lohdutusta ottamalla Hrachovinan pois maaliltaan. Pyöritystä ja vetoja saatiin aikaan, mutta Peliitat oli tässäkäin onnistuja ja teki maalin tyhjiin.
– Mestiksen vaatimustaso taisi tulla osalle pelaajista yllätyksenä. Nuoret kaverit saattoivat vähän jännittää, mutta kyllä kokeneen päänkin kaverit olivat vaikeuksissa, Juha Juujärvi pohti pelin kiemuroita.
Jos Kisan pelaajille annettaiisin iltapäivälehden tapaan tähtiä kolmesta yhteen, olisi työ vaikeaa, mutta koitetaan. Hrachovina selvisi moitteitta: kolme tähteä. Valtteri Järviluoma aloitti ylimääräisenä hyökkääjänä, pääsi kakkoserässä kehiin ja näytti haluavansa pelata jatkossa vakirosterissa: kaksi tähteä. Jimi Santala väläytti syöttö- ja kutitaitojaan: yksi tähti.
Etenkin Juho Mieloselta, Antti Hölliltä, Jonatan Tanukselta ja Henri Tuomiselta odotetaan seuraavaan kapinaan isoa tasonnostoa, ja se varmasti saadaankin.
Pelejä on vielä 49 jäljellä, jumbosija plakkarissa, mutta tästä noustaan!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?