Kisa hukassa Hakkarissa, Turussa tanakampaa tekemistä

Kuva: Jani Huurne Kisan kapteenisto Jimi Santala (oikealla) ja Sami Laakso avasivat massiivisen Mestis-kauden muun joukkueen tapaan ailahdellen. Lempäälässä tuli ruma tappio, mutta Turusta tuliaisiksi tuli yksi piste jatkoaikatappiosta.

Kuva: Jani Huurne
Kisan kapteenisto Jimi Santala (oikealla) ja Sami Laakso avasivat massiivisen Mestis-kauden muun joukkueen tapaan ailahdellen. Lempäälässä tuli ruma tappio, mutta Turusta tuliaisiksi tuli yksi piste jatkoaikatappiosta.

LeKi – Peliitat 0 – 4, TuTo – LeKi 5 – 4 ja
Pelien henget: Mestis-kausi alkoi Lempäälän Kisan osalta todella sekavalla ja lattealla kotipelillä Heinolan Peliittoja vastaan. Vauhtia ja yritystä oli, mutta hyökkäyspelissä laukauksia pihdattiin tai sitten niitä räiskittiin olemattomista paikoista päin vastustajan maalivahtia. Turussa Kisa sai paremmin juonesta kiinni nimekästä TuToa vastaan. Kolme pistettä oli aivan hilkulla realisoitua, mutta TuTo tasoitti ottelun minuuttia ennen peliajan päättymistä. Jatkoajalla Kisalta haihtui vielä yksi piste, kun turkulaisten Iikka Kangasniemi livautti kiekon ohi 45 kertaa torjuneen Kisa-molari Dominik Hrachovinan.
Juujärven jupinat: – Kotipelissä Peliitoja vastaan haimme liian monimutkaisia ratkaisuja. Nollalla tehdyllä maalilla ei pisteille pääse. Mestiksen vaatimukset taisivat tulla monelle pelaajalle yllätyksenä, tuumi Kisan pääluotsi Juha Juujärvi Peliitta-höykytyksen jäleekn.
– Turussa kolmekin pistettä oli lähellä, 4 – 3-johtoasemassa meillä oli useampi paikka tehdä lisää eroa TuToon. Joukkue terästäytyi selkeästi sarja-avauksesta, kiitti Juujärvi suojattejaan Turussa.
Heikkilä kuumin nimi: Lempääläispelajaista sarjan avauspelien jälkeen kannattaa nostaa esiin Tappasta lainalla oleva Miika Heikkilä. Riihimäen Kiekko-Nikkareitten kasvatti on pelannut Mestistä juuri Peliitoissa sekä liigaa Pelicansissa ja jokusen ottelun Tapparassakin. Ex-seuraansa vastaan Heikkilä loi muutaman hyvän paikan Hakkarissa, mutta kun onnistumisia ei tullut, paloi raamikkaan hyökkääjän käämit ja siitä seurauksena oli pystypaini Heinolan Joona Hiltusen kanssa. Turussa Heikkilä oli sisuuntunut ja kuittasi tehot maali plus syöttö. Jos ja kun Heikkilän laina Lempäälään jatkuu pidempään, nähdään jatkossa mieheltä varmuudella tehoja.
Hölli ja Mielonen debytoivat: Kisan sopimuspelaajista huomio kiinnittyi maaliahneeseen Antti Hölliin ja kokeneeseen pakkiin Juho Mieloseen. Molemmat olivat sarja-avauksessa aivan jäässä, etenkin Mielosen iltapuhde Hakkarissa oli koko lailla musta, plusmiinustilasto oli rumasti pakkasella. Turussa molemmat petrasivat: Höllille kirjattiin kaksi syöttöä, Mieloselle varman pakkipelaamisen ohella yksi syöttö.
Isot erot yleisömäärissä: Hakkariin sarja-avausta seuraamaan oli saapunut vain 224 silmäparia, kun taas Turussa perjantaina paikalla oli yli 1500 katsojaa. Silmiinpistävää on, että Lempäälän Mestis-peleissä käy erittäin vähän lapsia ja nuoria katsomassa pelejä. Missä siis luuraavat LeKin omat kiekkojunnut?
Mitä seuraavaksi?: Kisa on tulessa seuraavan kerran perjantaina 25. syyskuuta, kun se saa tilaisuuden revanssiin matkaamalla Heinolaan. Lauantaina 26. syskuuta Hakkariin saapuu vieras napapiiriltä eli Rovaniemen Kiekko.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?