Tampere vetoaa seudun kuntiin uusien hätämajoitustilojen saamiseksi turvapaikanhakijoille

Kuluneen viikon aikana Tampereelle on saapunut noin 400 turvapaikanhakijaa. Yhtenä yönä saapui 45 henkilöä, jotka Tampereen kaupunki majoitti Kaupin sairaalan alueelle järjestettyihin hätämajoitustiloihin.

Ruotsin viranomaisilta saadun arvion mukaan pohjoisia reittejä käyttäen Suomeen on mahdollisesti tulossa noin 800­–1 000 uutta turvapaikanhakijaa vuorokaudessa lähipäivien aikana. Suurin osa heistä jatkaa matkaa pohjoisesta kohti etelää suurimpiin kaupunkeihin.

Tähän mennessä turvapaikanhakijoiden majoittaminen Tampereella on sujunut hallitusti. Heidät on majoitettu Tampereen kaupungin ja Tampereen ev.lut. seurakuntien järjestämiin hätämajoitustiloihin. Tampereen kaupunki on varustanut tiloja Kaupin sairaalaan ja Koukkuniemen vanhainkodin alueelle. Näissä on tällä hetkellä noin 230 henkilöä. Lisäksi 170 turvapaikanhakijaa on majoitettuina tilapäisesti Tampereen ev.lut. seurakuntien Torpan leirikeskuksessa Ylöjärvellä. Tampere varustaa uusia majoituspaikkoja tyhjillään oleviin tiloihin Multisillan kouluun ja Hervannan lukioon. Näihin saadaan yhteensä 200 paikkaa. Näiden lisäksi Suomen Punainen Risti varustaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä vuokraamansa Kaivannon sairaalan tyhjillään olevat tilat transitkeskukseksi. Tavoitteena on, että sinne voitaisiin majoittaa noin 200 henkeä jo tulevan viikonlopun aikana.

Odotettavissa on, että tilanne kestää samansuuntaisena lähiviikkojen ajan. Tampereen kaupunki onkin nyt vedonnut Tampereen seudun kuntiin, jotta myös kehyskunnat kartoittaisivat mahdolliset turvapaikanhakijoiden hätämajoittamiseen soveltuvat tilansa. Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen lähetti vetoomuksen naapurikuntiin, jotta ne valmistautuisivat avaamaan hätämajoitustiloja turvapaikanhakijoille nopealla aikataululla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?