Ilmojen viiletessä on mukava uppoutua sohvan nurkkaan ja heittäytyä käsitöiden maailmaan, mutta mitähän sitä tekisi? Heli Tuominen kangaskauppa Lempalasta vinkkaa, kuinka syntyy pientä ja tarpeellista.

Syksy saa käsitöiden pariin

Pienet korvat suojaan syysviimalta. Neliöpipo syntyy ompelutaitoiselta hetkessä koneella surauttamalla. – Suorakaiteen muotoisesta puuvillatrikoopalasta ommellaan ensin tuubi ja sitten suljetaan molemmat päät. Lopuksi pipo käännetään kaksinkerroin, Heli Tuominen antaa esimerkin valmistuksesta. Kuva: Katariina Rannaste

Pienet korvat suojaan syysviimalta. Neliöpipo syntyy ompelutaitoiselta hetkessä koneella surauttamalla. – Suorakaiteen muotoisesta puuvillatrikoopalasta ommellaan ensin tuubi ja sitten suljetaan molemmat päät. Lopuksi pipo käännetään kaksinkerroin, Heli Tuominen antaa esimerkin valmistuksesta. Kuva: Katariina Rannaste

Heijastinkoru on kaunis lisä ja simppeli tehdä. Korun voi tehdä esimerkiksi heijastinnauhaa huopakankaalle kiinnittämällä. Heli Tuominen toteaa, että huovan voi leikata haluamaansa malliin, vaikka piparkakkumuottia apuna käyttämällä. Heijastinnauhaa on ommeltavana, kiinnisilitettävänä ja tarrallisena. – Ripustuslenkki voi olla vaikka kanttinauhaa, koska se kestää hyvin. Valmiin työn voi ripustaa takin vetoketjuun avainrenkaalla, Tuominen esittää. Kuva: Katariina Rannaste

Heijastinkoru on kaunis lisä ja simppeli tehdä. Korun voi tehdä esimerkiksi heijastinnauhaa huopakankaalle kiinnittämällä. Heli Tuominen toteaa, että huovan voi leikata haluamaansa malliin, vaikka piparkakkumuottia apuna käyttämällä. Heijastinnauhaa on ommeltavana, kiinnisilitettävänä ja tarrallisena. – Ripustuslenkki voi olla vaikka kanttinauhaa, koska se kestää hyvin. Valmiin työn voi ripustaa takin vetoketjuun avainrenkaalla, Tuominen esittää. Kuva: Katariina Rannaste

Bambukuituiset langat ovat olleet kovassa nosteessa jo useamman vuoden. Bambulangasta tehtyjä tiskiliinoja pidetään imukykyisinä ja antibakteerisina. Kivannäköisiä ne ainakin ovat. – Kun neulos on väljää, kuivuu liina nopeammin, Heli Tuominen muistuttaa. Kuvan liina on virkattu perinteisin kiintein silmukoin, mutta eri virkkausmalleja ja -ohjeita löytyy netistä. Kuva: Katariina Rannaste

Bambukuituiset langat ovat olleet kovassa nosteessa jo useamman vuoden. Bambulangasta tehtyjä tiskiliinoja pidetään imukykyisinä ja antibakteerisina. Kivannäköisiä ne ainakin ovat. – Kun neulos on väljää, kuivuu liina nopeammin, Heli Tuominen muistuttaa. Kuvan liina on virkattu perinteisin kiintein silmukoin, mutta eri virkkausmalleja ja -ohjeita löytyy netistä. Kuva: Katariina Rannaste

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?