Vesilahti: Pidättäydyttävä Narvan terveysaseman sulkemiselta 2016

Lempäälän kunnanhallitus esittää Pirkkalan perusturvalautakunnalle, että se talousarvioesityksessään Pirkkalan kunnanvaltuustolle pidättäytyy Narvan terveysaseman  sulkemiselta vuodenvaihteesta 2016 alkaen. Kunnanhallitus esittää myös, että Pirkkalan perusturvalautakunta huomioi Vesilahden kunnanvaltuuston viime maaliskuussa tekemän päätöksen, jossa todetaan kunnanvaltuuston päättävän Narvan terveysaseman tulevaisuudesta vuoden 2017 alusta lukien, kun valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus on tiedossa.

Vesilahden kunnanhallitus antoi lausuntonsa Pirkkalan perusturvalautakunnan valmistelemasta vuoden 2016 talousarvioesityksestä ja vuosien 2017–18 taloussuunnitelmasta.

Vesilahden maksuosuus on tässä vaiheessa 12 399 182 euroa. Nousua kuluvan vuoden talousarvioon on 1,8 prosenttia. Puolet noususta selittyy erikoissairaanhoidon kuluilla.

Talousarvioraamiin pääsemiseksi perusturvalautakunnan talousarvioesitykseen sisältyy useita toiminnallisia muutoksia vuoden vaiheesta alkaen. Vanhusten palveluissa tehostetun palveluasumisen hoitohenkilöstön mitoitus lasketaan  alarajalle, joka on puoli henkilöä asukasta kohden. Terveyskeskussairaalasta suljetaan neljä paikkaa. Narvan terveysasema suljetaan. Lisäksi vanhusten päivätoiminta suljetaan kahden kuukauden ajaksi ensi kesänä.

Vesilahden kunnan  mukaan talousarvion ja taloussuunnitelman laadinnassa on pitkälle noudatettu Vesilahden kunnanvaltuuston hyväksymiä talouden tasapainottamisen linjauksia sisältäen vanhusten ja vammaisten palvelurakenteen muutoksen ja terveyskeskussairaalan lakkauttamisen.  Vesilahden kunnanhallituksessa käsitellään 19. lokakuuta ja valtuustossa 26. lokakuuta perusturvalautakunnan lausuntoa Vesilahden kunnanvaltuuston Narvan terveysaseman jatkokäytöstä antamaa ponsiesitystä.

Pirkkalan ja Vesilahden kunnat muodostivat vuoden 2013 yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiseksi. Pirkkalan perusturvalautakunta on ollut siitä alkaen vastuullinen järjestämään yhteistoiminta-alueen palvelut. Vesilahden kunnan omaksi toiminnaksi jäivät sosiaali- ja terveystoimen palveluista kuntouttavan työtoiminnan ja veteraaniruokailun järjestäminen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?