Herrasmies Hietanen siivitti Kisan tuplavoittoihin lentopallossa

Kuva: Marko Panu. Matti Hietanen (keskellä) ihastutti viikonloppuna Kisan lentisväkeä olemalla mukana kahdessa 3 - 0-voitossa 1-sarjassa. Toni Laine onnistui Vantaata vastaan torjunnoissaan ja selin oleva libero Jussi Niemi kaivoi monta palloa hyvillä puolustussuorituksillaan.

Kuva: Marko Panu.
Matti Hietanen (keskellä) ihastutti viikonloppuna Kisan lentisväkeä olemalla mukana kahdessa 3 – 0-voitossa 1-sarjassa. Toni Laine onnistui Vantaata vastaan torjunnoissaan ja selin oleva libero Jussi Niemi kaivoi monta palloa hyvillä puolustussuorituksillaan.

Vilppulassa syntynyt maailmankansalainen Matti Hietanen otti kesän helteillä yhteyttä Lempäälän Kisan 1-sarjajoukkueen valmentajaan Esa Kunnariin ja pyysi saada tulla mukaan treenaamaan elokuun alusta Kisan kanssa. Koska kyse on mahtavasta, yli 200 maaottelun ja viidestä maasta kootun ammattilaiskokemuksen omaavasta pelaajasta, oli kisalaisten vastaus lämmin ”kyllä”.
Välillä Hietanen kävi parin viikon maajoukkueleirillä, mutta roolia Suomen EM-kisajoukkueeseen ei 33-vuotiaalle Hietaselle löytynyt, niinpä hän palasi Kisan treenivahvuuteen.
Hietasen tähtäimessä ovat ulkomaiset ammattikentät, mutta kiitokseksi Kisalle hän halusi edustaa lempääläistiimiä 1-sarjan avausviikonlopun ajan.
– LeKin porukassa on paljon tuttuja kavereita takavuosilta. Treenit ovat hyviä, niiden taso on suorastaan erinomainen. Halusin maksaa seuralle hyvästä kohtelusta jotain takaisin, perusteli Hietanen syitä monelle ihmetystä herättäneestä pikasiirrosta LeKiin.
Hietasen johdolla Kisa marssi Hakkarissa Vantaa-Lentiksen yli selkein 3 – 0-numeroin. Hitusen yllättäen myös Akaan Toijalassa numerot olivat lempääläisille samat, vaikkka vastassa oli nimekäs liigaan havitteleva Akaa-Volley.
– Vaikka LeKi pelasi hyviä harkkapelejä liigaseuroja Iskua ja VaLePaa vastaan, on sarjapeli aina sarjapeli. Aina se hiukan jännittää. Itselleni nämä olivat historiallisia matseja, en aiemmin ole 1-sarjatasolla pelannutkaan, makusteli Matti tuntemuksiaan.
Vantaata vastaan Hietanen oli yksi muista, joskin pari moukkua Hakkarin hallin parkettiin kirvoitti yleisöltä raikuvat aplodit. Vantaan kaadossa eritoten joukkueen nestori Jussi Niemi innostui liberona muutamiin loistaviin puolustushakuihin. Anssi Vesasen moukarit tuottivat pelin parhaan pelaajan palkinnon.
Akaassa Hietanen pelasi kaksi erää hyvin ja kolmannen fantastisesti. Heti kolmannen erän alussa Hietasen hyppysyötöillä Kisa karkasi 5 – 0-johtoon, jonka Akaa sinnitteli tasatilanteeksi 17 – 17 tähtipelaaja Joni Mikkosen voimin. Loppu oli yhden miehen showta: Hietanen torjui Akaan härkämäisen hakkurin Dimitri Borichevin kerta toisensa jälkeen ja näin Kisa rallatti 25 – 18 erävoittoon ratkaisuerässä.
Hietasen ohella kiinnittyi iso mielenkiinto toisena liberona paluun kentälle tehneeseen Tommi Roiniseen, jolla oli peräti 322 päivän tauko peleistä johtuen pahasta edellisvuoden polvivammasta. Roininen kuntoutti polveaan aktiivisesti ja tunnollisesti. Pientä tuntuman hakua miehen nostoissa oli pitkän tauon takia.
– Viikonlopun ajan oli omassa pelaamisessani nouseva käyrä. Erä erältä tuntui paremmalta, mutta ehdottoman kivaa ja nautittavaa oli taas pelata, hehkutti Roininen.
Kisan tie jatkuu ensi viikonloppuna Seinäjoelle Nurmon Jymyn vieraaksi. Matti Hietanen sen sijaan lähtenee kohti Eurooppaa. Todennäköisesti miehen pelit tällä erää Lempäälässä ovat ohi, joskaan ammattikenttien kiemuraisista kuvioista ei kukaan tiedä. Ovet Kisaan ovat miehelle aina sepposen selällään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?