LV-S järjestää keräyksen hädänalaisille karvaturreille

Kodittomat eläimet tarvitsevat apuasi

Taina Niskanen auttaa kodittomia kissoja.

Taina Niskanen auttaa kodittomia kissoja.

Lempäälän-Vesilahden Sanomat järjestää Eläinten viikolla jo perinteeksi muodostuneen keräyksen kodittomien eläinten hyväksi.

Kunnat ovat velvollisia kustantamaan löytöeläinten hoidon 15 vuorokauden ajan. Tämän jälkeen eläin voidaan lopettaa tai etsiä sille uusi koti.

Eläinsuojeluyhdistykset tekevät yhteistyötä löytöeläinhoitoloiden kanssa ja ottavat lemmikkejä hoteisiinsa lakisääteisen ajan jälkeen. Niille etsitään uudet kodit, jotta terveitä eläimiä ei tarvitsisi lopettaa.

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesy ry on yksi alueen toimijoista. Yhdistyksillä ei Tampereen seudulla ole löytöeläintarhoja, vaan eläimet hoidetaan vapaaehtoisten omissa kodeissa.

Yhdistykset maksavat kodittomien hoidokkien eläinlääkärikulut, mutta tilapäiskotien pitää yleensä maksaa itse eläinten ruoka.

Tämä karsii tilapäiskotien määrää, sillä kaikilla ei ole varaa maksaa hoitolaisten ruoasta koituvia kuluja.

Taina Niskanen on yksi Pesun vapaaehtoisista tilapäiskodeista. Lempäälässä asuva nainen kertoo kaivanneensa kotiinsa kissan tuomaa lämpöä. Hän katseli kodittomien kissojen tietoja netistä mutta päätyi lopulta tarjoutumaan tilapäiskodiksi.

Aikuisille vaikea löytää koteja

Milli tuli Niskaselle reilu vuosi sitten.

Meni vain puoli vuotta, kun nainen päätti adoptoida Millin itse. Hän maksoi kissasta saman summan kuin kuka tahansa kissanottaja.

– Moni haluaa kissanpennun, ja ajattelin, ettei kolmevuotiaalle kissalle löydy helposti ottajaa, Niskanen perustelee päätöstään.

Hän on työtön mutta pystyi silti kustantamaan Millin ruokakulut, kun tämä oli hänellä hoidossa.

– Yhdistyksellä on jonkin verran ruokaa hätävaroiksi, mutta päätin, että ne saavat jäädä enemmän ruoka-apua tarvitseville.

Milli on saanut sittemmin kaverikseen pentuna tulleen Piki-kollin. Kunhan se kastroidaan, on Taina Niskanen valmis tarjoamaan taas tilapäisen majapaikan kodittomalle.

Lahjoitukset lehden toimitukseen

Kissakoordinaattori Riikka Ala-Hulkko Pesusta kertoo, että kuluva vuosi on ollut ennätyksellisen paha, eli kodittomia tulijoita on enemmän kuin koskaan yhdistyksen toiminta-aikana. Valtaosa niistä on kissoja.

– Suurin osa tänä vuonna tulleista on tiineitä tai imettäviä emoja pentuineen. Osa on tullut valvontaeläinlääkäriyhteistyön kautta, osa omistajilta ja osa löytöläyhteistyön kautta.

Kaikkia tulossa olevia eläimiä ei pystytä tällä hetkellä ottamaan vastaan.

Samaa viestiä kuulee myös muilta eläinsuojeluyhdistyksiltä.

Yhdistyksillä on suurin tarve kissojen märkäruoalle, etenkin penturuoalle. Myös muut ruoka- ja tarvikelahjoitukset ovat tervetulleita.

Ruokaa ja tarvikkeita voi tuoda Lempäälän-Vesilahden Sanomien konttoriin sen aukioloaikoina eli maanantaista torstaihin kello 9–16 ja perjantaina kello 9–15 aina 16. lokakuuta asti.

Keräyksen tuotto jaetaan alueella toimiville eläinsuojeluyhdistyksille yhdistysten avuntarpeiden ja toimituksen harkinnan mukaan.

 

Kommentit (2)

  1. amsku

    Mihinköjän voisin lahjoittaa rahaa mm. noihin ruokahankintoihin? että eniten apua tarvitsevat kissat niistä hyötyisivät. Sydäntä särkevää ihmisten välinpitämättömyys, ei tunnu ihmiset viisastuvan vaikka menisi 1000 vuotta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?