Muistojen äärellä päiväpiirissä

Lempoisten päiväpiirissä muisteltiin menneitä. Kuva: Päivi Aikasalo

Lempoisten päiväpiirissä muisteltiin menneitä. Kuva: Päivi Aikasalo

Lempoisten eläkeläisten päiväpiiri kokoontuu joka toinen torstai Lempoisten seurakuntatalolla. Tapaaminen aloitetaan yhteisellä ruokailulla. Sen jälkeen on yhteistä ohjelmaa. Jokaiseen tapaamiseen kuuluu myös hartaushetki. Tähän seurakunnan avoimeen piiriin kaikki ovat tervetulleita.

Lokakuun alussa syötiin makaronilaatikkoa ja raikasta salaattia, jälkiruokana oli mustikkakiisseliä.

Diakoniatyöntekijä Tom Haavisto kertoo, että eläkeläisten piirejä kokoontuu Lempoisten lisäksi Sääksjärvellä ja Kuljussa. Hän korostaa, että uudet ihmiset ovat tervetulleita kaikkiin seurakunnan eläkeläisten piireihin.

– Ohjelma on aina erilaista ja on tärkeää, että ihmiset voivat tavata toisiaan.

Marjamatkoja

Tällä kerralla Lempoisten piirissä muisteltiin menneitä Martta Wendelinin kuvien myötä. Kuvat herättivät monenlaisia muistoja, tunteita ja tunnelmia ja näistä muistoista myös keskusteltiin.

Maria Vallius kertoi, että oli ihana muistella, kaikki kuvat koskettivat.

– Ihan kuvittelin itseni ja siskoni siihen kuvaan, jossa lapset olivat metsässä marjoja poimimassa.

Paras lahja

Marjatta Leppänen muisteli elämänsä parasta joululahjaa.

– Se oli isäni tekemä puinen potkukelkka.

Veera Koivu halusi kertoa evakkomatkasta Salmin pitäjästä Nilsiään. Nuori tyttö laitettiin lehmiä ajamaan pitkin maantietä. Matka kesti kaksi kuukautta. Raskasta oli.

– Jumala on kuitenkin pitänyt minusta huolen.

Päiväpiirin päätteeksi puhuttiin vielä kiitollisuudesta, anteeksiantamisesta ja Jumalan varjeluksesta. Se on sittenkin on kantanut koko elämän ajan.

Lempoisten päiväpiiri kokoontuu Lempoisten srk-talolla torstaisi-iltapäivisin parillisilla viikoilla, Kuljun kulkuset torstaisin Majakalla parittomilla viikoilla ja Sääksjärven säkenet Sääksjärven nuorisotalolla keskiviikkoisin parillisilla viikoilla.

 

Teksti: Päivi Aikasalo

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?