Parisuhdetta kannattaa hoitaa

 

Kuljun Majakalla oli tarjolla romanttinen iltapala. Kuva: Päivi Aikasalo

Kuljun Majakalla oli tarjolla romanttinen iltapala. Kuva: Päivi Aikasalo

Kuljun Majakalla rohkaistiin ihmisiä hoitamaan omaa parisuhdettaan. Ilta oli Lempäälän seurakunnan parisuhdetyön tiimin järjestämä ”Romanttinen iltapala”. Tapahtuma sisälsi hyvää ruokaa ja elävää musiikkia, mutta olennaisinta oli kuitenkin pysähtyminen oman parisuhteen äärelle.

Illan vetäjäpari Maritta Oksi-Helminen ja Rami Helminen kertoivat, että on tärkeää ottaa vastuu rakkaudesta. Se tarkoittaa sitä, että on muistettava kertoa omista tarpeista ja tunteista.

– Mököttämällä ei voi viestittää, mutta sellainen keskustelu, jossa puhutaan omista tunteista on olennaista ja näitä tunnetason keskusteluja kannattaa käydä mahdollisimman usein, tähdensi Rami.

Liiat odotukset ovat parisuhteen lopun alku. Epärealististen odotusten sijaan Marittan ja Ramin mukaan on tärkeää etsiä niitä asioita, joita toisessa arvostaa. Nämä arvostukset pitää opetella sanomaan ääneen.

– Sano hyvät asiat toisesta joka päivä yhä uudelleen!

Maritta ja Rami halusivat rohkaista jokaista hoitamaan omaa parisuhdettaan.

– Koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä työtä oman parisuhteen hyväksi.

Seuraava Lempäälän seurakunnan parisuhdetyön tapahtuma on yhdessä Lempäälän kunnan kanssa järjestettävä Lapsiperheiden parisuhdeilta keskiviikkona 28. lokakuuta Kuljun Majakalla. Tapahtumaan on järjestetty lastenhoito ja ilta aloitetaan kahvi- ja teetarjoilulla. Lisätietoja löytää seurakunnan nettisivuilta.

 

Teksti: Päivi Aikasalo

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?