Pirkkalan kunnan vastausTehyn kirjelmään

Kunnallisen yleisen virkaehtosopimuksen jaksotyöaikaa koskeviin määräyksiin on tullut muutoksia 1.6.2015 alkaen. Muutokset on sovittu kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) pääsopijaosapuolten välisissä neuvotteluissa.

Jaksotyöaikaa noudatetaan jatkossa työyksiköissä tai tehtävissä, joissa teetetään säännönmukaisesti yötyötä tai yli 9 tunnin työvuoroja. Mikäli edellä mainitut kriteerit eivät täyty, oikea työaikajärjestelmä on yleistyöaika.

Yleistyöajassa, jota nyt esitetään päivätyössä työskenteleville hoitajille, työntekijälle on annettava työvuoron aikana vähintään puolen tunnin lepoaika (ruokailutauko), jota ei lueta työaikaan.

Yleistyöaikaan siirtyminen vapauttaa päivittäin 30 minuuttia lisää työaikaa asiakkaiden ja potilaiden palvelemiseen. Kuntalaisten palvelut eivät heikenny työaikamuutosten vuoksi, koska yleistyöaikaan siirtymistä esitetään tehtäviin, joissa asiakkaiden tai potilaiden palvelu perustuu ajanvaraukseen ja jotka eivät ole päivystysluonteisia.

Työaikamuutosten tavoitteena on myös henkilökunnan työhyvinvoinnin tukeminen mahdollistamalla kunnollinen lepotauko työpäivän aikana.

Henkilökunta ja lähiesimiehet voivat jatkossakin suunnitella työajan käytön niin, että se palvelee asiakkaita mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti.

Asiasta neuvotellaan paikallisesti lokakuussa.

 

Paula Paavilainen

perusturvajohtaja

Pirkkalan kunta

 

Jenni Harjula

henkilöstöjohtaja

Pirkkalan kunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?