Hunaja sulostuttaa niin suolaiset kuin makeat ruoat. Inkivääri on nuhanenän kaveri.

Flunssanhäätäjä höystää hunajalla ja inkiväärillä

Suklaa-inkiväärikekseillä voi yrittää nujertaa flunssaa. Hyviltä ne maistuvat ihan muutenkin vain. Kuva: Katariina Rannaste

Suklaa-inkiväärikekseillä voi yrittää nujertaa flunssaa. Hyviltä ne maistuvat ihan muutenkin vaan. Kuva: Katariina Rannaste

Suklaa-inkiväärikeksit

2,5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl pähkinärouhetta (esim. hasselpähkinä)
2,5 dl rouhittua suklaata
hillottua inkivääriä (esim. Go Tan, stem ginger)

Yhdistä jauho, sooda ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa pehmennyt voi, sokeri ja fariinisokeri yhteen ja lisää kananmuna vatkaten sekaan.
Lisää jauhoseos vähitellen muna-voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lisää rouheasti pilkotut suklaa- ja pähkinäpalat. Voit käyttää halutessasi myös cashew- tai saksanpähkinöitä. Pilko 2-3 peukalon kokoista inkiväärin palaa pieneksi. Jos käytät tuoretta inkivääriä, lisää sitä hienonnettuna taikinaan yhden teelusikallisen verran. Hillottua inkivääriä sokeriliemessä löytää esim. Citymarketeista.

Lusikoi leivinpaperille pieniä, noin ruokalusikallisen kokoisia kekoja. Keot voivat jäädä epämääräisen muotoisiksi nokareiksi, sillä uunissa ne kyllä tasoittuvat.

Paista 190-asteisessa uunissa 9-11 minuuttia tai kunnes keksit ovat kullanruskeita.

Jäähdytä ja nauti!

 

Hunaja tuo esille juuresten aromin, kun sitä käyttää sopivasti. Kuva: Katariina Rannaste

Hunaja tuo hienosti esille juuresten aromin, kun sitä käyttää sopivissa mitoissa. Kuva: Katariina Rannaste

Paahdetut hunajajuurekset

porkkanaa
lanttua
palsternakkaa
kokonaisia valkosipuleita
öljyä
suolaa
kotimaista hunajaa

Juurekset kypsentyvät vaivattomasti uunissa sillä aikaa kun teet pääruoan. Hunaja tuo hienosti esille juuresten aromin.

Kuori juurekset ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi. Jätä valkosipuleihin kuori, puolita ne vain leveyssuunnassa. Laita juurekset uunipellille, lisää öljyä ja mausta suolalla sekä parilla lusikallisella hunajaa.

Hauduta kypsäksi 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Kääntele juureksia välillä kypsennyksen aikana. Tarjoile liha- tai kalaruuan lisukkeena.

Vinkki! Hunajaa voi käyttää myös liharuokien maustamiseen. Hunajasta ja soijakastikkeesta esimerkiksi syntyy hyvä marinadi lihalle.

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>