Tero Vianderin ja hänen perheensä kesä oli vohvelinmakuinen, kun uusi kahvilayrittäjä etsi täydellistä gluteenitonta ja laktoositonta vohvelireseptiä

Vohvelirauta on Kuljussa kuumana

Voihan vohveli. Uuden kahvilayrittäjä Tero Vianderin kesä meni vohveleita paistellessa ja maistellessa. Kuva: Katariina Rannaste

Voihan vohveli. Uuden kahvilayrittäjä Tero Vianderin kesä meni vohveleita paistellessa ja maistellessa. Kuva: Katariina Rannaste

Kullanvärinen, päältä rapea vohveli, jonka taikinassa on ripaus kardemummaa. Kartanon vohvelikahvilan erikoisuus on suussa sulava namupala, ja sen tietää uusi kahvilayrittäjä Tero Vianderkin.

– Mitään ei ole lautaselle jätetty, hän myhäilee.

Mutta on vohveleiden eteen kuulema tehty töitäkin. Vohvelien taikinaresepti on kotona kehitetty. Niinpä Tero Vianderin kesä meni vohveleita paistellessa.

– Paistoimme liioittelematta satoja vohveleita, Viander myöntää.

Omat perheenjäsenet toimivat oivina koemaistajina, mutta myös sukulaisia valjastettiin testityöhön.

– Ja kun taikina oli saatu kohdilleen, alkoi täytteiden testaaminen, hän nauraa.

Selvää siis lienee, että vohvelit ovat Kuljun Kartanon Löytötavaratalon yhteyteen 2. lokakuuta avatun vohvelikahvilan juttu. Kahvilan vohvelit ovat gluteenittomia ja laktoosittomia, ja omalla reseptillä tehdään niin suolaisia kuin makeita vohveleita.

Kartanon vohvelikahvila avasi lokakuun alussa. Kuva: Katariina Rannaste

Kartanon vohvelikahvila aukesi lokakuun alussa. Kuva: Katariina Rannaste

– Perheessämme ei ole keliaakikkoja, mutta perhetuttumme myötä halusimme kokeilla gluteenittomia jauhoja leivonnassa ja siitä se lähti.

Gluteenittomat tuotteet ovat Vianderin mielestä nosteessa muutenkin, joten tuore kahvilayrittäjä näki siinä markkinaraon.

Ruoka-alalla pitkään työskennellyt Tero Viander kokeilee nyt ensimmäistä kertaa siipiään kahvilayrittäjänä. Taustatukea tulee niin ikään ruoka-alalla toimivilta puoliso Kiia Vainionpää-Vianderilta sekä hänen vanhemmiltaan. Tiskin takaa saattaakin toisinaan tavata myös Kiian.

Aiemman paikalla toimineen kahvilan tilat vaativat Vianderilta vain pintaremontin. Pari vuotta sitten remontoitu tila sai lokakuun alussa muun muassa uudet kalusteet, taulut ja pöytätasot. Myös ruokalistaa päivitettiin, kolmea asiaa lukuun ottamatta.

– Aiemmalla kahvilalla oli kanta-asiakkaita, jotka ovat tottuneet käymään tässä aamukahvilla. Heidän vuokseen olemme pitäneet valikoimassa edellisen kahvilan tuotteista höyrymakkaran, hillomunkin ja edullisen kahvin.

– Muuten olemme pyrkineet tuomaan enempi uutta. Valikoimasta löytyy nykyään muun muassa burgereita, pizzoja ja pastaa, Tero Viander kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?