Sääksjärven seisakkeen kustannuksia selvitetään

Tampereen kaupunkiseutu selvittää lähijunaliikenteen etenemispolkua yhdessä  Liikenneviraston ja konsulttina toimivan VR Trackin kanssa. Seutuhallitus käynnisti selvitystyön Tampereen kaupunkiseudun vuoteen 2040 ulottuvan rakennesuunnitelman jatkeeksi.

Käynnistetyn selvityksen kohteena on tuleva maankäyttö väleillä Tampere-Toijala, Tampere-Vammala sekä Tampere-Haapamäki. Nyt tarkastellaan Tesoman, Sääksjärven, Lempäälän ja Kangasalan Ruutanan seisakkeen rakentamiskustannuksia ja liikennetarjontaa.

– Rakennesuunnitelman toimeenpanoa varten alueen kunnat ja raideliikenteen toimijat tarvitsevat tarkempaa tietoa asemien ja seisakkeiden kustannuksista, kaavoituksen vaikutuksista matkustajamääriin ja lipputuloihin.  Kiinnostavaa on myös selvittää junaliikenteen kehittämisen vaikutukset muuhun liikenteeseen kuten henkilöauto- ja bussiliikenteeseen, toteaa seutujohtaja Päivi Nurminen.

Myös matkustajien aikakustannussäästöt arvioidaan.

– Kauaskantoisella yhdyskuntarakenteen suunnittelulla pyrimme osoittamaan, että lähijunaliikennettä kannattaa kehittää. Asemanseudut ovat usealla kunnalla nyt maankäytön painopisteitä. Nopeus, mukavuus ja keskustojen hyvä saavutettavuus toteutuvat parhaiten raideliikenteellä, toteaa Päivi Nurminen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?