Valoa ja varjoja: Neljän konsertin kulttuuritapaus Lempäälässä

Valoa ja varjoja -konserttisarjan eräs väriläiskä on Hippopotamus-teos, jossa Eeva-Liisa Mannerin teksti kohtaa viola da gamba -musiikin. Taiteilijat ovat näyttelijä Mirjami Heikkinen ja muusikko Mikko Perkola.

Valoa ja varjoja -konserttisarjan eräs väriläiskä on Hippopotamus-teos, jossa Eeva-Liisa Mannerin teksti kohtaa viola da gamba -musiikin. Taiteilijat ovat näyttelijä Mirjami Heikkinen ja muusikko Mikko Perkola.

Valoa ja varjoja -konserttisarja kuljettaa lempääläläiset lempeästi läpi marraskuun.

Tapahtumaan kuuluu neljä täysin erilaista klassisen musiikin tapahtumaa. Esiintyjät ovat maamme eturivin taiteilijoita. Pienen paikkakunnan mittakaavassa kyseessä on todellinen kulttuuritapaus.

1. marraskuuta kaavailtu Finestre-kvartetin kirkkokonsertti on jouduttu peruuttamaan sairaustapauksen vuoksi.

Sarjan aloittaa Spiratio-puhallinkvintetin konsertti 13. marraskuuta Pyhän Birgitan kirkossa.

Kvintetin nuoret ammattimuusikot esittävät vähemmän kuultua 1800- ja 1900-lukujen ohjelmistoa, Taffaneliä, Hindemithiä ja Dvorakia.

Musiikki kohtaa teatterin

Myöhemmin marraskuussa vuorossa on kaksi teosta, joissa musiikki ja teatteri kohtaavat. Näytökset ovat Vanhassa pappilassa Rovastintiellä.

Hippopotamus-esityksessä 17. marraskuuta Eeva-Liisa Mannerin novelli yhdistyy historialliseen viola da gamba -musiikkiin. Taiteilijat ovat näyttelijä Mirjami Heikkinen ja muusikko Mikko Perkola.

Her infinite variety – Shakespearen naiset sanoin ja sävelin -teoksen vuoro on 26. marraskuuta. Se kutoo yhteen Shakespearen naismonologit ja aikakauden virginaalimusiikin. Virginaali on cembaloa pienempi vanha kosketinsoitin, jonka suosion aikaa olivat 1500-1600-luvut. Monipuolinen taitelija Elina Mustonen on lavalla sekä näyttelijänä että muusikkona.

Konserttisarjan päättää 3. joulukuuta Johann Sebastian Bachin Goldberg-variaatiot pappilassa, jotka Ilpo Laspas tulkitsee kosketinsoittimista ehkä herkimmällä, klavikordilla.

Valoa ja varjoja -sarjan taiteellisesta suunnittelusta vastaa Elina Mustonen ja sen järjestelyistä Lempäälän kunnan kulttuuritoimi ja Lempäälän seurakunta.

Konsertteihin on vapaa pääsy. Ohjelmien hinnat ja Bach-konsertin ohjelma ovat maksullisia.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?