Steinerkoulu pyrkii aloittamaan ensi syksynä

Vesilahden steinerkouluhanke etenee hyvässä myötätuulessa. Tavoite on aloittaa koulun toiminta ensi syksynä.

Steinerkoulua suunnitellaan Onkemäen kyläkoulun entisiin tiloihin. Koulu toimisi Tampereen steinerkoulun alaisuudessa, eräänlaisena etäyksikkönä. Hallinnollisesti tällainen satelliittikoulu olisi yksinkertaisempi ratkaisu kuin perustaa uusi koulu, ja molemmat osapuolet hyötyisivät järjestelystä.

Parhaillaan kouluhanke kerää alustavia ilmoittautumisia.

Hanketta vetävän Kirsi Salosen mukaan ilmoittautumisia on tullut syksyn aikana yhteensä 24. Puolet ilmoittautuneista on aloittamassa ensi syksynä.

– Ilmoittautuneita on tullut ympäri Suomea. Jotkut jopa harkitsevat tontin ostoa Vesilahdesta steinerkoulun vuoksi, Salonen kertoo.

Salonen kertoo, että ilmoittautumisten määrä yllätti Tampereella positiivisesti. 12 ilmoittautunutta ei kuulostanut tamperelaisten korviin liian vähäiseltä.

– Steinerkouluja on avattu hyvin pienillä oppilasmäärillä. Tampereellakin oli alussa vain kaksi oppilasta.

Yhteistyö Tampereen steinerkoulun kanssa etenee Salosen mukaan hyvässä kumppanuudessa. Seuraavaksi Tampereen steinerkoulun hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 17. marraskuuta.

Salosen mukaan ainakin opetuslupien kanssa on vielä selvittelyä. Asia ei ole aivan yksinkertainen, kun koulu toimii toisen kunnan alueella. Vinkkejä on kyselty muun muassa Vihdistä, jossa toimii Espoon kaupungin alainen steinerkoulu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?