Junnujen kannustus innosti Kisan pirteään peliin

Kuva: Jani Huurne Kisalle mennyt viikko tuotti yhden voiton ja yhden tappion. Yksi Kisan kovista työmiehistä oli keskushyökkääjä Aleksi Luhtalampi, jonka kauden avausmaali vielä odotuttaa itseään.

Kuva: Jani Huurne
Kisalle mennyt viikko tuotti yhden voiton ja yhden tappion. Yksi Kisan kovista työmiehistä oli keskushyökkääjä Aleksi Luhtalampi, jonka kauden avausmaali vielä odotuttaa itseään.

Hermes – LeKi 2 – 1, LeKi – Kiekko-Vantaa 5 – 2
Pelien henget: Keski-Pohjanmaan reissu Kokkolaan jätti lempääläisille luun kouraan, vaikka saumoja olisi ollut ryövätä vaikka koko pistepottikin tuliaisiksi. Maalipaikoissa ei Kokkolassa onnistuttu, peli meni etenkin ottelun lopulla pakonomaiseksi puurtamiseksi.
Lempäälässä Kiekko-Vantaa kaatui selvin numeroin. Kisa pelasi hyvin ja mainiolla sykkeellä. Junioritapahtuma oli koonnut Hakkariin ennätysyleisön (336), josta lähti tällä kertaa poikkeuksellisen paljon ääntä, jota rummun pärinä mukavasti komppasi. Kokoonpano oli Kisalla vajaalukuinen, kun loukkaantumissuma riivaa edelleen sekä Kisaa itseään että myös yhteistyöseuroja.
Juujärven jupinat: – Joka pelaaja oli jokaisella solullaan mukana pelissä eli nyt pelaajien laatu korvasi määrän. Hieno tapahtuma oli saatu junnupuolen kanssa aikaan, siitä kiitos sen toimeenpanijoille. Vaihtopenkille aisti tällä kertaa aivan erilaisen fiiliksen, kyllä pelaajat ja me valmennusporukkakin sytymme kannustukselle, kiitteli Juha Juujärvi Hakkarin peliä ja tunnelmaa.
Niinimäki Kisassa: Tamperelaisen jäkiekon yksi suurista lupauksista, 32-vuotias Ilves-kasvatti Jesse Niinimäki, pelasi Kisassa lauantaisen Vantaa-ottelun. NHL:n ykköskierroksen varaus on taitava, Mestikseen arvosanalla supertaitava. Niinimäen ura on ollut polveileva, odotettua nousua aivan maan kiekkoeliittiin ei boheemiluonteiselle pelimiehelle ole tapahtunut. Kuluvan syksyn Niinimäki on treenannut satunnaisen säännöllisesti Kisan kanssa, joten armottomassa pelaajapulassa oli loogista, että tuttu pelimies kutsuttiin hätiin. Uppo-outo paikka Hakkari ei Niinimäelle ole, hän visiteerasi Kisassa muutaman pelin ajan myös syksyllä 2008 ja 2009.
Pelaajapula jatkuu edelleen: Lauantainen Vantaa-ottelu tuotti lempääläisten johtomieheille harmaita hiuksia kokoonpanon haalimisessa edes auttavan täydeksi. Liigakumppaneilla kaikilla olivat omat sarjamatsinsa, joten kokoonpanoon riitti tasan kolme kentällistä, jotka nekin jäivät vajaiksi pakki Juho Mielosen loukkaannnuttua avauserässä. Kun omia sopimuspelaajiakin on edelleen puolenkymmentä poissa rosterista, oli kokoonpanoon kelpo pelimiesten löytäminen enemmän kuin työlästä.
– Kuluva viikko mennään vielä varmasti aika niukalla rosterilla, mutta marraskuun alun maaottelutauko helpottaa tilannetta, kun Ilveksen ja Tapparan sairaslistat lyhenevät ja omista kavereistamme ainakin Jonatan Tanus palaa pelaavaan kokoonpanoon. Jesse Niinimäen kanssa edetään päivä kerrallaan, jos hän saa ammattilaistarjouksen jostain päin maata tai maailmaa, hän on vapaa lähtemään, selvittää LeKi Hockey oy:n puheenjohtaja Jukka Laakso pelaajakiemuroita.
Maailmanmestari Puistola loisti ja urakoi: Niinimäen ohella toinenkin nimekäs pelaaja teki ensiesiintymisensä Kisassa, kun 37-vuotias pitkän linjan ammattilaispelaaja, Tapparan palkkalistoilla edelleen oleva, Pasi Puistola haki pelituntumaa Mestiksestä. Puistolalla on sopimus Tapparaan, mutta sinne hänellä ei ole tulevaisuutta, vaan vuoden 2011 Bratislavan maailmanmestarille etsitään uutta työnantajaa kaiken aikaa. Hyvässä kunnossa oleva Puistola antaa näyttöjä Kisan nutussa, kunnes joku taho hänet joukkueeseensa haluaa. Sekä Hermes- että Kiekko-Vantaa-peleissä Puistola urakoi valtavat minuutit ja osoitti olevansa edelleen liigaankin asti pätevä pelimies.
Santala piristyy: Yksi alkukauden yllätyksistä on ollut joukkueen kapteenin Jimi Santalan vaisut otteet. Viime kauden ehkäpä paras kisalaispelaaja on ollut omassa päässä tavan takaa vaikeuksissa ja totuttua hyökkäyspään tehoakaan ei ole vielä nähty. Vantaa-ottelussa alkoi näkyä viime sesongista tuttua Santalaa. Kaksi syöttöpistettä kruunasi miehen kelpo esityksen.
Mitä seuraavaksi?: Ennen maaottelutaukoa Kisa pelaa kaksi vaikeaa vieraspeliä, kun nyky-Mestiksen jättiläiset eli TuTo ja Mikkelin Jukurit isännöivät Kisaa ensi perjantaina ja lauantaina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?