Päivä kauppiaana -tapahtuma houkutteli lapset leikkimään kauppaa K-supermarket Kuljun Kartanoon

Kauppaleikkiä oikeassa kaupassa

Pessi Laajamäki tutkailee maitohyllyä kauppiaan näkövinkkelistä.

Pessi Laajamäki tutkailee maitohyllyä kauppiaan näkövinkkelistä.

Kuljun Kartanon K-Supermarketissa kävi sunnuntaina 25. lokakuuta tavallistakin suurempi kuhina. Jo ennen puoltapäivää oli noin sata lasta päässyt kokeilemaan millaista olisi olla ihan oikea kauppias.

Päivä kauppiaana -tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa. Idea syntyi Proakatemialla Tampereen yrittäjyyden yksikössä ja ensimmäinen tapahtuma järjestettiin Turtolan Citymarketissa.

Kauppiaan päivä käytiin läpi rastitehtävin. Ensimmäinen tehtävä oli hieman normipäivästä poikkeava, sillä siinä saatiin poskeen kasvomaalaus. Heti sen jälkeen vuorossa oli visaisempi pulma tunnistustehtävän muodossa. Erikoiset hedelmien ja kalojen tunnistus vaati pohtimista ja pähkäilyä, mutta lopulta passionhedelmä ja lohifilee tunnistettiin yllättävän hyvin.

Maitohyllyn takana pääsi kurkistamaan, miltä näyttää sillä puolen maitopurkkia. Vajaita hyllyjä täydennettiin viileillä, kermoilla, maidoilla ja vanukkailla. Lasten lisäksi paikka kiehtoi myös aikuisia, jotka pääsivät pikkukauppiaiden siivellä katsomaan paikkoihin, joihin ei normaalisti ole asiaa. Hanna Arpalahti saapui lastensa Aavan, 5, ja Maisan, 2, kanssa kaupalle nimenomaan Päivä kauppiaana -tapahtuma mielessään.

– Kierros oli olikein hauska ja mielenkiintoinen, hän tuumasi.

Hyllytys sujui nuorilta kauppiaanaluilta taidolla, karkit löysivät paikkansa ja matka kohti päivän kohokohtaa saattoi alkaa. Kassapisteellä kauppiaat pääsivät kokeilemaan sekä myyjän että asiakkaan roolia. Oikean kassakoneen käyttäminen kirvoitti lapsilta leveitä hymyjä.

Kauppias Hanna Salminen lähti Päivä kauppiaana -tapahtumaan innolla mukaan.

– Koulutan tässä tulevia kesätyöntekijöitä, enää tarvitsee 15 vuotta odottaa, hän nauraa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?