Reserviupseerikerhon lippu lujasti kiinni 23 naulalla

Pirkanmaan aluetoimiston päällikkö, komentaja Matti Eskola (vas.) naputtamassa vuorollaan naulaa lippuun. Avustamassa Vesilahden Upseerikerhon sihteeri Ossi Bergius. Kuva: Erkki Koivisto

Pirkanmaan aluetoimiston päällikkö, komentaja Matti Eskola (vas.) naputtamassa vuorollaan naulaa lippuun. Avustamassa Vesilahden Reservipseerikerhon sihteeri Ossi Bergius. Kuva: Erkki Koivisto

– Turvallisuusympäristömme on ollut kuluvan vuoden aikana näkyvien muutosten kohteena. Lyhyessä ajassa tapahtuneet muutokset ovat sodan jälkeisen ajan suurimmat, sanoi Vesilahdessa perjantaina 30. lokakuuta vieraillut Panssariprikaatin komentaja eversti Pekka Järvi Parolannummelta.

Hän viittasi muun muassa meneillään olevaan hybridisotaan ja totesi, että turvallisuusympäristö ei ole aiemmasta ainakaan parantunut.

– Tulemme elämään lähivuosina haastavissa tilanteissa. En tarkoita sitä, että kohtaamme vaaraa tai sota syttyisi, mutta Venäjän toiminta on ollut muutoksessa määräävä tekijä. Monet maat Itämeren alueella ovat lisänneet resursseja maanpuolustukseensa.

– Maailma ei ole ainakaan turvallisempaan suuntaan kehittynyt. Kun aktiivisuus lisääntyy lähialueilla, lisätään samalla myös tahattomasti riskejä, Järvi muistutti.

Puolustusvoimille turvallisuusympäristön viimeaikaiset muutokset ovat tienneet eversti Järven mukaan lisääntyneitä haasteita.

Panssariprikaatin komentaja eversti Pekka Vuori piti juhlapuheen. Kuva: Jarkko Viljanen

Panssariprikaatin komentaja eversti Pekka Vuori piti juhlapuheen. Kuva: Jarkko Viljanen

Lipun suunnitellut kerhon puheenjohtaja Panu Bergius selosti juhlayleisölle lipun heraldiikkaa. Kuva: Erkki Koivisto

Lipun suunnitellut kerhon puheenjohtaja Panu Bergius selosti juhlayleisölle lipun heraldiikkaa. Kuva: Erkki Koivisto

– Alueen koskemattomuuden turvaamiseksi on jouduttu tekemään enemmän töitä kuin aiemmin. Puolustusvoimat on hereillä ja pystyy valvomaan niin ilmatilaa kuin  merialuettakin. Vuoden alusta astui voimaan puolustusvoimauudistus, siitä huolimatta selviydymme tehtävistä, sanoi eversti Pekka Järvi muistuttaen, että puolustusvoimat on vain yksi osatekijä maan turvallisuuden takaajana.

– Tärkein resurssimme ja aseemme on Suomessa vallitseva korkea maanpuolustustahto. Reserviläisten ja puolustusvoimien yhteistyö on tärkeää. Maanpuolustustahdosta yhdeksänkymmentäyhdeksän prosenttia on reservissä ja vain yksi prosentti vakinaisessa väessä, sanoi Järvi toivottaen vesilahtelaiset vieraisille tutustumaan Panssariprikaatiin.

Järvi oli juhlapuhujana Vesilahden Reserviupseerikerhon 55-vuotisjuhlassa sekä kerhon oman uuden lipun naulaus- ja vihkimistilaisuudessa. Lipun  naulasi juhlavin menoin 23 ennalta kutsuttua henkilöä, ja  lipun vihki Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen. Lipun suunnitellut kerhon puheenjohtaja Panu Bergius kertoi juhlayleisölle yhdistyksen toiminnan  aktivoituneen ja jäsenmäärän kehittyneen viimeisen kymmenen vuoden aikana niin  suotuisasti, että nyt oli aika saada oma lippu.

Lipulla on yhdistyksen jäsenille kerhon  varapuheenjohtaja Tapani Huttusen mukaan suuri merkitys.

Lipun naulaajat saivat muiston. Rehtori Tapani Pietilä oli naulaaja numero 19. Kuva: Erkki Koivisto

Lipun naulaajat saivat muiston. Rehtori Tapani Pietilä oli naulaaja numero 19. Kuva: Erkki Koivisto

– Nyt meillä on lippu, jonka perässä marssia. Se tuo yhteenkuuluvuuden tunnetta ja luo perinnettä. Ennen kaikkea lipulla osoitetaan ne arvot isänmaalliset arvot, joita yhdistyksellä on.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?