Tuija Tommila elää vapaan naisen elämää

 

Lempääläläisen Tuija Tommilan kirjoitus Vapaan naisen elämää on voittanut Oikeaan kotiin – asumisen tarinoita -kirjoituskilpailun yleisöäänestyksen. Kirjoituskilpailun järjesti Aspa-säätiö. Aspa-säätiö edistää vammaisten ihmisten ja mielenterveyskuntoutujien yhdenvertaisuutta ja täyttä osallisuutta yhteiskunnassa.

Oikeaan kotiin – asumisen tarinoita -kirjoituskilpailun osallistujia pyydettiin kuvaamaan asumisen onnistumisia ja oman kodin onnea tai asumisen vaikeuksia ja vastoinkäymisiä. Kirjoittajat saivat myös haaveilla parhaasta mahdollisesta asumisesta ja ympäristöstä tai visioida kokonaista toimivaa asuinympäristöä. Kilpailussa oli kaksi sarjaa: minun tarinani ja minun unelmani.

Tuija Tommilan kirjoitti siitä, kuinka hänen kykyään asua itsenäisesti aluksi epäiltiin. Sisukkaasti hän kuitenkin opetteli, harjoitteli ja näytti kaikille pärjäävänsä. Hän kertoo, että omassa kodissa leivottiin paljon Hanna-tädin pikkuleipiä ja pullaa. Ei mikään itsestäänselvyys, kun hidasteena on CP-vamma.

Kirjoituskilpailuun osallistui kaikkiaan 66 kirjoittajaa. Molemmista kilpailusarjoista esiraati valitsi jatkoon kuusi ehdokasta, joiden joukosta voittajat valitsi Aspa-säätiön puheenjohtajana vuosina 1995−1998 toiminut sosiaalineuvos Helena Hiila-O’Brien.

− Kaikki loppukilpailuun päässeet kirjoitukset ovat hyviä ja ansaitsevat tulla julkaistuiksi. Muutama on sellainenkin, joka ansaitsisi tulla sävelletyksi ja ainakin yksi, joka kävisi sellaisenaan ohjekirjaksi vammaisten ihmisten asuntoja rakentaville, toteaa Helena Hiila-O’Brien.

Tuija Tommilan menestystä kirjoituskilpailussa juhlittiin pullakahveilla hänen kotonaan.

Tuija Tommilan menestystä kirjoituskilpailussa juhlittiin pullakahveilla hänen kotonaan.

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?