Tredun merkonomi- ja artesaaniopiskelijat käyvät koulua kauppakeskuksen väistötiloissa kesään 2017 saakka

Poikkeuksellisen hyvä opiskeluympäristö – Ideapark

Sissutusalaa opiskelevat Emmi Koskinen (vas.) ja Lotta Tila ovat viihtyneet hienosti Ideaparkissa, jonne bussilla pääsee kätevästi. Kuva: Erkki Koivisto

Sisustusalaa opiskelevat Emmi Koskinen (vas.) ja Lotta Tila ovat viihtyneet hienosti Ideaparkissa, jonne bussilla pääsee kätevästi. Kuva: Erkki Koivisto

Ideaparkin C-ovella käy kuhina jo ennen aamukahdeksaa hyvissä ajoin ennen kauppakeskuksen päivän alkua. Tampereen seudun ammattiopisto Tredun liiketalouden merkonomi- sekä sisustusalan ja sisustustekstiilin opiskelijat Lempäälän toimipisteestä ovat nimittäin muuttaneet opiskelemaan Ideaparkiin rakennettuihin väistötiloihin Valkeakoskentien toimipisteessä käynnistyneen peruskorjaus- ja laajennushankkeen tieltä. Nykyisiä tilojen peruskorjauksen lisäksi sinne rakennetaan Lempäälän lukiokoulutukselle uudet tilat.

Tredulla ei ole tällä hetkellä enää Valkeakoskentien toimipisteessä mitään toimintaa, vaan taloa on tyhjennetty, kierrätetty kalusteita ja tarvikkeita ja pidetty siellä kirpputoritapahtumia. Tontista tulee työmaa-aluetta marraskuun aikana, jolloin purkutyöt käynnistyvät.

Valkeakoskentieltä muuttaneiden ryhmien opetus väistötiloissa Ideaparkissa ja Tukkitiellä alkoi syysloman jälkeen 19. lokakuuta ja tiloissa työskennellään parisen vuotta kesään 2017 saakka, jolloin uudet tilat valmistunevat

Ideaparkissa Tredun käytössä olevat tilat sijaitsevat kauppakeskuksen eteläpäädyn toisessa kerroksessa huonekaluliikkeeltä vapautuneissa tiloissa. Yhteensä oppilaitoksella käytettävissä on 850 neliötä ja puolen tusinaa luokkahuonetta.

– Vastavalmistuneet tilat ovat onnistuneet ja toimivat, upeat tilat, sanoo vs. koulutuspäällikkö, toimipistevastaava Merja Sarvala.

- Työmatkani on nyt kaksi kilometriä lyhyempi, sanoo sisustustekstiilin opettaja Arja-Leena Raikunen, joka kulkee töihin Valkeakoskelta. Kuva: erkki Koivisto

– Työmatkani on nyt kaksi kilometriä lyhyempi, sanoo sisustustekstiilin opettaja Arja-Leena Raikunen, joka kulkee töihinsä Ideaparkiin Valkeakoskelta. Kuva: Erkki Koivisto

Ideaparkissa opiskelee vielä hieman muuton keskellä yhteensä noin 80 merkonomi- sekä sisustustekstiilialan ja sisutusalan opiskelijaa. Myös he ovat pääsääntöisesti erittäin tyytyväisiä uuteen opiskeluympäristöönsä, tarjoaahan Ideapark kauppakeskuksena heille uudenlaisen työelämälähtöisen oppimisympäristön.

Jo nyt on löydetty oppilaitoksen ja kauppakeskuksen välillä runsaasti yhteisiä intressejä. Toisen asteen ammatillisiin opintoihin kuuluva työssä oppiminenkin on oppilaille mahdollista suorittaa saman katon alla. Kauppakeskuksen yritykset ja liikkeet ovat ottaneet innokkaasti oppilaitoksen vastaan, ottaneet yhteyttä ja lähestyneet oppilaitosta tarjoten oppilaille työtilaisuuksia ja yhteisprojekteja.

Ideaparkissa opiskellaan työelämälähtöisesti työskentelemällä erilaisissa projekteissa ja kampanjoissa. Merkonomiopiskelijat pääsevät harjoittamaan taitojaan asiakaspalvelu- ja markkinointitehtävissä sekä visuaalisen myynnin parissa. Sisustustekstiilin opiskelijoille löytyy monia yhteistyömahdollisuuksia eri alojen yrittäjien kanssa ja sisustusala jatkaa yhteistyötä aiempien kumppaniensa kanssa.

– Yrittäjyys on kaikkien alojen opinnoissa merkittävässä roolissa ja yrittäjyyden opiskeluun Ideapark on otollinen paikka, Sarvala korostaa.

Ideaparkissa toimivan Lempäälän  ev.-lut. seurakunnan kappelin jouluseimen sisutuksesta vastaa Tredun väki. Tredun oppilaat ovat mukana myös

Tredun sisusutusalan opsikelijat suunnittelevat Ideaparkin keskuspuiston piparkakkukylää. Kuva: Erkki Koivisto

Tredun sisusutusalan opikelijat suunnittelevat Ideaparkin keskuspuistoon toteutettavaa piparkakkukylää. Kuva: Erkki Koivisto

keskusaukiota joulun yli hallitsevan joulutorin organisoinnissa. Piparkakkukylän on tredulaisten käsialaa, samoin Tampereen keskustorin joulun avaukseen parasta aikaa valmistuva tintamareski (maalattu levy, jonka kasvoaukoissa jokainen voi kuvauttaa itsensä, toim. huom.).

– Jatkossa työskentely Ideaparkissa saman katon alla yhteistyökumppanien kanssa tarjoaa Tredun opettajille ja opiskelijoille hienon mahdollisuuden lisätä ja syventää yhteistyötä entisestään Ideaparkin yrittäjien ja liikkeiden kanssa, Sarvala sanoo

Rakentamisen ja koulutustarjonnan muutosten jälkeen Tredun Lempäälän toimipisteessä tarjotaan matkailualan, käsi- ja taideteollisuusalan, sisustusalan, kiinteistöalan, sosiaali- ja terveysalan ja liiketalouden koulutusta sekä valmentavaa ja kuntouttavaa koulutusta. Sosiaali- ja terveysalan koulutus käynnistetään Lempäälän toimipisteessä, kun rakentaminen on valmistunut eli viimeistään syksyllä 2017.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?