Akseli Tiensuu kiihkeän futsal-pelin ykkössankari

SairialaLempäälän Lastusissa asuva Akseli Tiensuu nousi päärooliin futsalin ykkösdivariotteun Sääksjärven Loiske vastaan KF Kosova. Lopussa tulikuumaksi lämmennyt peli päättyi Loiskeen riemukkaaseen 5 – 4 (1-1)-voittoon. Tiensuun saldo oli neljä osyumaa, joista muutama oli aivan kansainvälistä huipputasoa.
– Avausjaksollakin meillä oli paikkoja useampaan maaliin ja tauolla kopissa penäsin, että jonkun tulee nousta esiin ja hyödyntää luomamme paikat. Nuori mies eli Akseli vastasi upeasti haasteeseen, kiitti pelin ratkaisujaa Loiske-piiska Mika Järvinen.
Tiensuu on LeKi-futiksen kasvatti, mutta vaihtoi futispuolella jo pikkunaskalina Valkeakosken Hakaan, missä pelasi viime kauden A-nuorissa sekä kolmosdivaria Palloseppojen joukkueissa. Futsalin puolella ykkäsdivarikausi on abi-vuottaan lukiossa opiskelevalle Tiensuulle ensimmäinen.
– Akselin potentiaali on ollut tiedossa. Edellisissäkin peleissä hyviä väläyksiä on jo tullut, mutta nyt tuli nappionnistuminen, jatkoi Järvinen suitsutustaan.
Tiensuun ja Juuso Järvenpään maaleilla Loiske karkasi jo turvalliseen 4 – 1-johtoon, mutta sen jälkeen joukkue meinasi itse sössiä voiton vastustajille turhilla turpakäräjillä tuomariston suuntaan.
– En tykkää siitä, että futsalissakin ovat liukutaklaukset alkanet olla sallittuja. Nyt tuli muutama liukkari, jotka jäivät mielestämme viheltämättä. Täysin omaa hölmöyttämme tosin kolmen maalin johtoasemassa aloimme kuumentua ja sekä meiltä valmennusjohdolta että pelaajilta tuli turhaa sössötystä, myönsi Järvinen yön yli nukuttuaan ja rauhoituttuaan.
KF Kosova on mielenkiintoinen joukkue, joka koostuu sataprosenttisesti ex-Jugoslavian alueelta tulleista maahanmuuttajista. Kotipaikka joukkueella on Turku. Vaikka kiihkeä Balkanin alueen temperamnetti varmasti kuohui, pysyivät Kosovan pelaajien tunteet loiskelaisia paremmin kurissa.
Loiskeen maalia vartioi uusi tuttavuus Marko Virtanen, joka on aiemmin pelannut kolmosdivaria Nokian Pyryssä.
– Marko kävi kolmet treenit ja heitin hänet kehiin kovaan paikkaan, jonka mies klaarasi hienosti. On tärkeää saada molariosastollemmekin leveyttä, alkukausi mentiin vain Peltosen Jannella, kehaisi Järvinen hyvin torjunutta ja mainioilla heitoilla peliä avannutta veskaria.
Seuraava peli sarjassa viidenneksi nousseella Loiskeella on lauantaina Hakarissa, kun sarjakakkonen PS Villa Hyvinkäältä saapuu Lempäälään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?