Venla Huurneen ensiaskeleet liigaparketilla sujuneet luistavasti

Kuva: Jouko Huurne MesTon joukkueessa pelaava lempääläinen Venla Huurne (syöttämässä) johdattaa joukkueensa sunnuntaina 15. marraskuuta Hakkariin, missä MesTo kohtaa liigakamppailussa Vampulan.

Kuva: Jouko Huurne
MesTon joukkueessa pelaava lempääläinen Venla Huurne johdattaa joukkueensa sunnuntaina 15. marraskuuta Hakkariin, missä MesTo kohtaa liigakamppailussa Vampulan.

Lentopalloilija Venla Huurne on yksi lempääläisen junioriurheilukoneiston tuoreimmista hedelmistä, joka on kypsymässä lähelle lajin huipputasoa. Lempäälän Kisan tyttöjunnuissa alkuoppinsa saanut ja monet vuodet Kisassa pelannut Venla edustaa toista kauttaan Messukylän Tovereita eli MesToa, joka pelaa kuluvalla kaudella pitkästä aikaa maan pääsarjassa eli naisten mestaruusliigassa.
– Liigauran alku on omalta osaltani sujunut hyvin, pelivastuuta on tullut jopa enemmän kuin osasin odottaa. Myös joukkueen esitykset ovat olleet aika lailla ennakoituja, pohtii Venla alkanutta sesonkia, missä MesTo on kaapannut syksyn aikana yhden voiton ja löytyy sarjataulukosta sijalta kahdeksan.
– Olemme kohdanneet ennalta ajatellen sarjan kärkipään joukkueita, joten niille häviäminen ei ole ollut iso yllätys. Liigassa taso on huimasti ykkössarjaa kovempi, joskin olemme mekin treenanneet viime vuoteen verrattuna enemmän ja kovempaa.
18-vuotias Venla Huurne johdattaa MesTon Hakkarin liikuntahallin parketille sunnuntaina 15. marraskuuta, kun tamperelaisten kotisali Kaukajärvellä on muussa käytössä.
– Mietin juuri, että en ole koskaan pelannut Hakkarissa pitkällä salilla, joten itselleni peli on aivan spesiaalitapaus.
MesTo kokoaa Kaukajärvelle noin parin sadan hengen suuruisia katsojalukuja, Hakkariin odotetaan ainakin saman verran silmäpareja.
– Lempäälässä on LeKin miesten peleissä ollut hyvin väkeä ja huima tunnelma, toivottavasti ne saamme saman väen ja vähän extraakin liikkeelle, esittää Venla Huurne vetoomuksen lentisväelle.
MesToa vastaan tulee samoissa pisteissa oleva Vampula.
– Klassinen kuuden pisteen peli luvassa, ennakoi Venla.
MesTossa lempääläisväriä edustaa myös joukkueen toinen valmentaja Jani Huurne, joka tunnetaan Lempäälässä lentopallon ohella myös jääkiekon taustavaikuttajana ja taitavana valokuvaajana. Sukunimi kertoo Venlan ja Janin sukulaisuhteen oleellisen tiedon.
Myös LeKi tekee parin viikon tauon jälkeen paluun miesten 1-sarjaparketille, kun joukkue juhlii seuran lentopallojaoston 50-vuotissynttäreitä pelaamalla kovaa kiistakumppania Akaa-Volleyta vastaan perjantaina 13. marraskuuta. Luvassa on pienimuotoisia seremonioita sekä kahvi- ja pullatarjoilut yleisölle ennen ottelua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?