Kunta sitoutuu Lempäälä-talon toteutukseen

Lempäälän uusi kirjasto sijoittuisi radan varteen sen itäpuolelle rakennettavaan Lempäälä-taloon. Kuva: BSA-Arkkitehdit Oy

Muun muassa Lempäälän uusi kirjasto sijoittuisi radan varteen sen itäpuolelle rakennettavaan Lempäälä-taloon. Kuva: BSA-Arkkitehdit Oy

Lempäälä on päättänyt sitoutua Lempäälä-talon yhteissuunniteluun. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti, että Lempäälän kunta osallistuu hankkeen rakennussuunnittelun  valmisteluun. Kunta pyytää lisäksi Lempäälän ev.-lut. seurakuntaa päättämään omalta osaltaan sitoutumaan yhteishankkeeseen ja nimeämään suunnitteluun osallistuvan yhteyshenkilönsä.

Kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti kustannusten jaosta sovitaan erikseen toimijoiden välillä. Samalla kunnanhallitus valtuutti kunnanjohtaja Heidi Rämön ja teknisen johtaja Jaakko Hupasen neuvottelemaan ja allekirjoittamaan suunnitteluvaiheen sopimusasiakirjan.

Rakennettava ”Lempäälä-talo” on tarkoitus toteuttaa kiinteistöyhtiönä. Lempäälän keskustaan radan itäpuolelle kohoava liike- ja toimistorakennuskokonaisuus sisältäisi muun muassa Lempäälän  kunnan uuden kirjaston, Lempäälän kunnan ja ev.-lut. seurakunnan virastotilat sekä ravintola- ja liikehuoneistoja.

Suunnitellun hankekokonaisuuden laajuus on reilut 7 000 huoneistoneliömetriä. Toimisto- ja liikehuoneistojen lisäksi Lempäälä-talon maantasakerrokseen on suunniteltu rakennettavan noin 60 autohallipaikkaa.

Hankekokonaisuuden alustava kustannusarvio on noin 20 miljoonaa euroa. Kiinteistöyhtiön rakentaminen on suunniteltu aloitettavan keväällä 2017. Hankekokonaisuus valmistuisi vuoden 2018 loppuun mennessä ja rakennus otettaisiin käyttöön vuoden 2019 alussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?