Lempäälä-talo ja tori

Lempäälän  kunnan keskustan kehittämiseen liittyen kunnan  tekninen toimi on laatinut hankesuunnitelman Lempäälän keskustaan suunnitellusta ns. ”Lempäälä-talosta”. Rakennettavaan kiinteistöön  sijoittuisivat niin Lempäälän kunnan uusi kirjasto, Lempäälän kunnan ja Lempäälän ev.-lut. seurakunnan virastotilat kuin ravintola- ja liikehuoneistoja.

Samalla kun kunnanvirastot vaihtaisivat paikkaa Tampereentien varresta uudisrakennukseen – eikä suinkaan tyhjillään lojuvaan entiseen S-marketiin – radan itäpuolelle, kiinteistöjen nykysijainnille toteutettaisiin tori, aukio kuntalaisten  kokoontua ja tavata toisiaan.

Nythän se mahdollisuus on viimeiset vajaat kymmenen vuotta sijainnut lähinnä katetuissa sisätiloissa kauppakeskus Ideaparkissa, jossa myös vajaan 30 aikamiehen epävirallinen ”poikakerho” on kokoontunut perjantaisin kahviossa jo seitsemän vuoden ajan. Ihailtavaa yhteisöllisyyttä, joka ei ainakaan ole vähenemään päin, jos tai kun oikea tori todella kuntakeskustaan joskus saadaan.

Nythän tilanne on vaikea ainakin siinä tapauksessa, kun kysyvälle yrittää vastata, missa se lehti-ilmoituksessa mainittu Lempäälän tori oikein on. Tuolla parkkipaikalla myydään  kenkiä, tuolla toisella kalaa. Jossain muualla kaupitellaan perunoita suoraan autosta.

Nähtäväksi jää, miten kuntalaisille annettava tori aikanaan otetaan vastaan. Toivoa sopii, ettei aika ja sosiaalinen  kysyntä ole jo ajanut sen ohi. Ainakin erilaisten tapahtumien järjestämiseen jonkinnäköinen kuntalaisten yhteinen avoin tila olisi hyvä olla olemassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?