Lumikausi alkoi Hakkarissa

Terho Tarvainen (vas.), Reino Lemmetti ja Veikko Hannula auttelivat lapiopillaan, kun Raimo Urvanta tamppasi uudellan laitteellaan latua hiihdettävään kuntoon perjantaina Hakkarissa. Kuva: Erkki Koivisto

Terho Tarvainen (vas.), Reino Lemmetti ja Veikko Hannula auttelivat lapioillaan, kun Raimo Urvanta tamppasi uudella laitteellaan latua hiihdettävään kuntoon perjantaina Hakkarissa. Kuva: Erkki Koivisto

– Kohta alkaa käydä melkoinen suihkina, kun  lunta varronneet huomaavat tämän, ennustaa omalla työvuorollaan lapion varressa oleva Reino Lemmetti, Lempäälän Kisan hiihtojoukkojen innokas talkoolainen.

Totta tosiaan, jokavuotinen tekolumen levitys hiihtoladuksi alkoi Hakkarin latupohjalla perjantaina 13. marraskuuta. Työt alkoivat varhain perjantaiaamuna, ja tarkoituksena oli tehdä vielä saman vuorokauden aikana valmiiksi kesän yli kasalla olleesta tekolumesta noin kilometrin mittainen hiihtobaana.

Raimo Urvanta tamppasi varta vasten tarkoitukseen hankkimallaan rinnekonetta muistuttavalla tampparilla traktorin kippaaman lumen noin puolen metrin paksuiseksi baanaksi. Siihen mahdutetaan vierekkäin sekä perinteisen että luistelutyylin latu. Yksi molempia riittää, sillä latu toteutetaan ympyrämuotoisena lenkkinä.

Hakkarissa pääsee kohta taas hiihtämään. Kuva: Erkki Koivisto

Hakkarissa pääsee kohta taas hiihtämään. Kuva: Erkki Koivisto

LeKi:n hiihtojaoston puheenjohtaja ja samalla tukkilumivastaava Esa Virtanen katsoi joukkoineen ajankohdan olevan nyt otollinen hiihtäjille kallisarvoisen tekolumen levittämiseksi: onhan koko viikolle 47. luvattu yöpakkasia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?