Moision koululla pakollinen pysähtyminen

Oletko huomannut? Vanattarantielle on tullut Tampereentien liittymään STOP-merkki. Kuva: Erkki Koivisto

Oletko huomannut? Vanattarantielle on tullut Tampereentien liittymään STOP-merkki. Kuva: Erkki Koivisto

Moision koulun kohdalle Vanattarantien ja Tampereentien liittymään on tullut ennen suojatietä pakollista pysähtymistä edellyttävä STOP-merkki. Pyörätiestä kertovilla lisäkilvillä varustettu merkki on vielä ilman asvaltin pintaan maalattua sulkuviivaa. Mihin kohtaan autoilijan pitää risteyksessä pysähtyä?

– Risteyksessä pysähdytään ennen suoja-/pyörätietä, sanoo toimitusjohtaja Pekka Moilanen Pirkanmaan liikenneopistosta.

Hän täsmentää, että STOP-risteyksessä pysähdytään ensisijaisesti pysäytysviivalle, koska se on maalattu paikkaan, mistä risteävän tien liikenteen näkee parhaiten kuten tilanne on Lempäälässä esimerkiksi Mantunkulmalla.

– Jos viivaa ei ole, sitten pysähdytään ennen suoja-/pyörätietä. Jos taas tätäkään ei ole, silloin pitää pysähtyä ennen ajorataa paikkaan, mistä näkee hyvin. Paikkahan voi hieman vaihdella kesällä kasvillisuuden ja talvella lumiesteen vuoksi.

– Vain rautatien tasoristeyksessä olevassa STOP-risteyksessä pysähdytään STOP-merkin kohdalle, Moilanen sanoo.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>