Narvan terveysasema suljetaan

Naula kolahti Narvan terveysaseman arkkuun tiistaina, kun Pirkkalan kunnanvaltuusto sinetöi Pirkkalan perusturvalautakunnan talousarvioesityksen. Terveysasema suljetaan sen mukaan vuoden vaihteessa.

Sulkeminen ei johdu perusturvajohtaja Paula Paavilaisen mukaan niinkään rahasta.

– Talous on yksi tekijä, muttei tärkein, vaan toiminnallisuus. Lääkäriä ei ole saatu yhden työntekijän terveysasemalle.

Vesilahden kunnanhallitus oli esittänyt Pirkkalan perusturvalautakunnalle terveysaseman sulkemisesta pidättäytymistä.

Perusturvalautakunnan jäsen Ari Marttila teki tiistaisessa kokouksessa ehdotuksen Narvan terveysaseman säilyttämiseksi, mutta esitystä ei kannatettu.

– Narvan terveysasemalla on yhä kouluterveydenhoitajan vastaanotto ja kotihoidon työntekijöiden taukotila. Niiden kohtalo on vielä auki, mutta muilta osin sote-palveluja ei Narvaan jää, Paavilainen toteaa.

Yksi kommentti

  1. Tapio Rasi

    Kuten tästä jutusta selviää, Vesilahtilaiset eivät saa enään päättää omista terveyspalveluistaan itse, vaan niistä päättää Pirkkalan perusturvalautakunta ja Pirkkalan kunnanvaltuusto. Vesilahden kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston päätöksillä ja kuntalaisten mielipiteillä ei ole mitään merkitystä. Jäähän meille maksajan ilo, vaikka emme enään tasa-arvoisia terveyspalveluissa enään olekaan. Mitä tulee perusturvajohtaja Paavilaisen perusteluihin,että toiminnallisuus paranee, ei pidä ollenkaan paikkaansa. Nyt esim. Narvan koulun oppilaiden hammashuolto vaikeutuu kohtuuttomasti, puhumattakaan muista palveluiden vähennyksistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?