Kohtaamisia kolmena esityksenä

Tuula Linnusmäki tanssii Veden tarinoita -teoksessa vuonna 2012. Kuva: Lempäälän-Vesilahden Sanomat

Tuula Linnusmäki tanssii Veden tarinoita -teoksessa vuonna 2012. Kuva: Lempäälän-Vesilahden Sanomat

Kohtaamisia on tarinoita meistä ihmisistä oudoissa tilanteissa, sattumuksista, jotka ohjailevat jokaisen kohtaamisen kulkua. Kertomuksia surusta, toivosta ja rakkaudesta.

Kohtaamisia on kirjailija Ulla Hakulisen käsikirjoittamiin tarinoihin perustuva näyttämöteos. Esiintyjinä Ulla Hakulinen ja tanssitaiteilija Tuula Linnusmäki. Teokseen liittyy myös kuvatuottaja Ari Keskisen videomateriaalia. Esitykset ovat Taitokeskus Lempäälässä, Wanhalla Asemalla torstaina 26. marraskuuta, Lempäälän pääkirjastossa 7. joulukuuta ja Sääksjärven kirjastossa 14. joulukuuta.

Ulla Hakulinen ja Tuula Linnusmäki ovat tehneet yhteistyötä jo useiden vuosien ajan. He ovat järjestäneet säännöllisesti Lempäälässä  Sääksjärven kirjastossa lapsille suunnattuja esityksiä, pieniä liikkeellisiä tarinoita. Kohtaamisia-teos on ensimmäinen yhteinen Hakulisen teksteihin perustuva aikuisille suunnattu esitys.

”Tiedän, että sellaisia huoneita ei ollut koko kaupungissa. Ne

Näyttämöteos perustuu kirjailija Ulla Hakulisen käsikirjoittamiin tarinoihin. Kuvba: Jorma Sappinen

Näyttämöteos perustuu kirjailija Ulla Hakulisen käsikirjoittamiin tarinoihin. Kuvba: Jorma Sappinen

olivat valoja ja värejä täynnä. Ja ääniä. Kuhankeittäjiä, kuukeleita, mönkiäisiä. Jos hyppäsin huoneeni kynnykseltä pitkällä loikalla peiton alle, eivät ne tarttuneet varpaisiin, vaan hiljaa vikisten lymysivät pimeään. Pois valolta, pois katseilta.Ne olivat yhtä todellisia kuin isä tai minä.Tai talo, joka öisin kuun ollessa korkeimmillaan, katosi metsän sokkeloihin.”

Ulla Hakulinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?