Mäenpää vuoden väinämöinen

Pekka Mäenpää. Kuva: Katariina Onnela

Pekka Mäenpää. Kuva: Katariina Onnela

Arkkitehti Pekka Mäenpää oli  Lempäälän Kalevalaisten valinta yhdeksänneksi  vuoden väinämöiseksi. Naisvaltainen yhdistys haluaa nimityksellä arvostaa paikkakunnan miesten sanantaitoa ja muuta luovaa kulttuurityötä.

Arvonimen lisäksi Väinämöinen saa väinämöislakin ja kalevalamittaisen kiitosrunon. Tällä kertaa diplomissa muistettiin mm. hänen toimintaansa Lempäälä-Seurassa sekä sävellys- ja sanoitustyötä.

Yhdistys kiitti kekri-illassaan 5. marraskuuta pienin lahjoin myös yhdistyksen omia aktiiveja Siru ja Antti Koirasta, jotka ovat monin tavoin, varsinkin musisoiden osallistuneet  yhdistyksen tilaisuuksiin. Nytkin he sekä Pekka ja Heini Mäenpää olivat esittämässä Toivo Kärjen harvinaisempia kappaleita, kuten Tule Säijän suuntaan.

 

Lempäälän Kalevalaiset ry. on vuonna 2003 perustettu Kalevalaisten Naisten Liiton paikallisyhdistys, jonka jäsenistöön myös miehet ovat tervetulleita.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>