Narvan terveysasema sulkee ovensa joulun alla

Narvan terveysaseman viimeinen aukiolopäivä on 18. joulukuuta. Lopettamisen myötä Narvan terveysaseman toiminnot siirtyvät Vesilahden kirkonkylän terveysasemalle. Päätös koskee lääkärin, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan vastaanottoja. Myös laboratorion vastaanotto Narvan terveysasemalla päättyy. Suun terveydenhuollon palvelut siirtyivät Kirkonkylän terveysasemalle jo 11. marraskuuta alkaen. Narvaan jää kouluterveydenhoitajan vastaanotto.

Narvan terveysaseman työntekijät siirtyvät työskentelemään yhdistetylle Vesilahden terveysasemalle kirkonkylälle.

Narvan terveysaseman toiminnan lopettamisesta päätti Pirkkalan valtuusto talousarvioesityksen hyväksymisen yhteydessä 16. marraskuuta. Pirkkalan perusturvalautakunta oli päättänyt aiemmin, että asema on joulun ajan, 21.12.2015–6.1.2016., suljettuna.

Päätökseen vaikuttivat perusturvajohtaja Paula Paavilaisen mukaan ensisijaisesti toiminnalliset syyt.

– Erityisesti lääkäreiden saaminen yhden lääkärin terveysasemalle on ollut vaikeaa, ja toiminta on ollut haavoittuvaa.

 

Yksi kommentti

  1. Tapio Rasi

    Kummallista, talousarvion 2016 mukaan Vesilahti maksaa terveyspalveluistaan yli 12 milj. euroa Pirkkalalle. Vesilahden kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto, sekä suuri osa kuntalaisista olisivat halunneet säilyttää Narvan terveysaseman palvelut toistaiseksi. Pirkkalan perusturvalautakunta ja kunnanvaltuusto jyräsivät Vesilahtilaiset ylivallallaan. Miten on vesilahtilaisten tasa-arvo terveyspalveluiden suhteen? Tosi loukkaavaa meitä vesilahtilaisia kohtaan on uutisoida tiedotusvälineissä,että toiminnallisuus paranee. Jos palvelut lopetetaan, palvelut eivät parane. Narvan lääkäri lähtee opiskelemaan, kirkonkylään ei ole tullut vielä yhtään uutta lääkäriä(20.11.2015).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?