Tehottomalle Kisalle jäi jättipotista vain rippeet

Kuva: Jani Huurne Kisan valmentaja Juha Juujärvi jakaa tiukkoja ohjeita Henri Tuomiselle ja Aleksi Luhtalammelle. Juujärvi ja Kisa pettyivät, kun viikonlopun kahdeksasta tarjolla olleesta pisteestä kuittaantui vain kaksi omaan pussiin.

Kuva: Jani Huurne
Kisan valmentaja Juha Juujärvi jakaa tiukkoja ohjeita Henri Tuomiselle ja Aleksi Luhtalammelle. Juujärvi ja Kisa pettyivät, kun viikonlopun kahdeksasta tarjolla olleesta pisteestä kuittaantui vain kaksi omaan pussiin.

Peliitat – LeKi 2 – 3 VL, LeKi – Peliitat 2 – 3
Pelien henget: Mestiksessä pelattiin niin sanottu revanssiviikonloppu, jossa olivat muhkeat panokset. Pelin henkenä oli, että kumpi joukkue kahdesta keskinäisestä pelistä kokoaa enemmän pisteitä, saa pistepussiinsa kaksi bonuspinnaa eli jaossa oli maksimissaan kahdeksan pistettä. Kun Kisa vei ensimmmäisen pelin voiton rankkarikisan jälkeen, ja hävisi toisen varsinaisella peliajalla, jäi Kisalle käteen kaksi pistettä ja Peliitat puolestaan kuittasi kuusi pistettä.
Kaksi pistettä maistuu suussa kovinkin platkulta saldolta, sillä Kisalla oli vahva rosteri koossa ja etenkin Lempäälässä LeKi vei peliä varsin suvereenisti. Tämän kauden helmasynti pilasi Lempäälän-ottelun, sillä lekiläiset suorastaan pihtasivat vetoja ja hakivat aivan liian hienoja osumia. Suoraviivaisuus oli tipotiessään.
Juujärven jupinat: – Jääkiekko on maalinteko- ja maalinestopeli. Tänään vastustajan maalivahti oli erinomainen, tuumi ilmiselvästi pettynyt ja harmistunutkin Juha Juujärvi Hakkarin ottelun jälkeen.
Juujärvi viittasi Peliittojen nuoreen veskariin Eemil Larmiin, joka oli molemmissa otteluissa loistava. Sen sijaan Kisan maalilla olleelle Dominik Hrachovinalle meni Hakkarissa kaksi aivan löperöä kutia sisään ja kolmaskin Peliitta-maali survottiin etukulmasta sisään eli paikasta, jonka maalivahdin tulee peittää aina sataprosenttisesti.
Tapparalta paljon apuja: Tapparalla oli Liigassa vapaa viikonloppu, joten useampi nuori kirvesrinta oli mukana jelppaamassa Kisaa. Heistä ykköseksi nousi Miika Heikkilä, joka pyssytti molemmissa otteluissa maalin.
Konkarit loistivat ja hyytyivät: Heinolassa pakki Pasi Puistola ja hyökkääjä Jesse Niinimäki olivat isoissa rooleissa. Puistola luuti väkevästi Kisan ykkösviisikon pakkina pelaten yli- ja alivoimaa yli 27 minuuttisella peliajalla. Puistola iski Heinolassa ylivoimamaalinkin. Lempäälän-pelissä Puistolalle tuli vastuuta vieläkin enemmän, mikä näkyi kokeneen 37-vuotiaan pelimiehen selvänä väsymisenä.
Jesse Niinimäen kohdalla pätee sama virsi. Heinolassa viekas laituri hyrräsi hyökkääjälle kovalla peliajalla eli hän oli jäällä yli 20 minuuttia. Rankkarikisa ratkesi Niinimäen lirutukseen kahdeksantena laukojana. Lempäälässä Niinimäellä oli jatkuvasti kiire vaihtoon, kova vauhti hyydytti miehen koivet koko lailla totaalisesti. Niinimäkeä on silti upea seurata, taitoa ja pelinäkemystä 32-vuotiaalla pelaajalla on yllin kyllin.
Mitä seuraavaksi?: Kisalla on kaksi kotipeliä vuorossa, kun keskiviikkona saapuu kylään kauden keskinkertaisesti aloittanut TuTo ja perjantaina puolestaan hyvin sesongin avannut SaPKo ja värikäs valmentajansa Pasi Räsänen tulevat kylään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?