Kisa nappasi kipparinsa piiskaamana kaksi tärkeää lentis-voittoa

Kuva: Marko Panu Kisan voitokas tiimi kuuntelemassa Esa Kunnarin loppupuheenvuoroa Seinäjoki-ottelun jälkeen. Joukkueen ykkösässäksi nousi kapteeni Sauli Silpo (numero 3).

Kuva: Marko Panu
Kisan voitokas tiimi kuuntelemassa Esa Kunnarin loppupuheenvuoroa Seinäjoki-ottelun jälkeen. Joukkueen ykkösässäksi nousi kapteeni Sauli Silpo (numero 3).

Lentopallon ykkössarjassa Lempäälän Kisan miehet olivat menneenä viikonloppuna tulessa kahdesti. Lauantaina 21. marraskuuta Hakkarissa kaatui Seinäjoen Jymy-Kuutoset erin 3 – 0 ja päivää myöhemmin Kouvolassa KoLe-57 jäi trillerimäisten vaiheiden jälkeen nuolemaan tappion katkeruutta Kisan viedessä kaksi pistettä erin 3 – 2.
– Velmuja pelejä. Välilä teimme aivan loistavia suorituksia, välillä taas tuli alkeellisia mokia. Positiivisinta kuitenkin oli, että aina tiukan paikan tullen olimme itsekin tiukkoja, kiitteli Esa Kunnari valmennettaviaan, joille viisi lispistettä tiesi liki satavarmaa paikkaa kevättalven ylemmässä jatkosarjassa.
Lempääläisten ykköseksi nousi molemmissa peleissä joukkueen kapteeni Sauli Silpo, joka otti hädän hetkillä joukkueen leveiden harteittensa kantoon. Tiukat iskut, varmat ja painavat hyppysyötöt, ja ennen muuta mahtava kannustus ja tsemppihengen luonti tulivat 32-vuotiaan konkarin ääritärkeinä anteina joukkueelle.
Hakkarin-peli oli nuumeroitaan tiukempi, muun muassa toisessa erässä Jymy-Kuutoset karkasivat jo 24 – 19-johtoon, jonka Kisa kiri etenkin Anssi Vesasen painavilla syötöillä ja Sten Kruudan jymäköillä keskihyökkäyksillä kiinni.
Kouvolassa tunteetkin velloivat kuumina, Kisasta punakorttia katselivat Sten Kruuda ja Sauli Silpo, joskin suurin selitys vastustajalle pisteen tuoneisiin rangaistuksiin oli pelin tuomariston toiminnassa, joka oli lempeästi ilmaisten sekavaa.
Alkusarjaa jäljellä on nyt neljä kierrosta ja Kisan asema sarjan kärjessä on tukevaa laatua. Syksyn tärkeänä teemana on ollut koko 12 miehen pelaajamateriaalin laaja käyttö, johon valmennusjohto on mukavasti kyennytkin. Esimerkiksi 19-vuotias yleispelaaja Eetu Saarinen on treenannut koko syyskauden todella tunnollisesti ja on saanut palkkioksi peliaikaa muun muassa Kouvolan pelin hurjissa loppuhetkissä.
Kotiareenallaan Kisa esiintyy seuraavan kerran lauantaina 28. marraskuuta, kun Rantaperkiön Iskun nuoret taitoniekat saapuvat haastamaan kokeneempaa Kisaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?