Vaahtosammuttimenkokoisia paloasemalla

Kirsti Kallio, Kristian ja Helmi tsekkasivat miehistönkuljetusauton. Kuva: Erkki Koivisto

Kirsti Kallio, Kristian ja Helmi tsekkasivat miehistönkuljetusauton. Kuva: Erkki Koivisto

Lauantaina riitti vipinää ja vilskettä Hakkarin paloasemalla, kun  lapsiperheet olivat viettämässä siellä päivää avointen ovien merkeissä.

Kirsti Kallio oli mummona pispalalaisten Helminsä, 3, ja Kristianinsa, 5, kurkkimassa miehistönkuljetusautoon. Pian pieniin punaisiin palomiesten kypäriin sonnustautuneet lapset olivat luvan kanssa jo autossa sisälläkin.

Tampereentien varressa Kuokkalassa asuva Kallio näkee usein paloauton ajavan hälytystehtävissä ohi. Nyt hän pääsi paloasemalla omin silmin katsomaan, millaista kalustoa ja miehistöä autoissa on.

– Tämä on hyvin järjestetty tapahtuma, sanoi Kallio, joka oli kirjurina täyttänyt kortteihin lapsenlastensa vauhdikkaita suorituksia eri tehtävärasteilta.

– Ollaan opittu kodin vaaranpaikkoja, testattu palovaroitinta tabletilla, tutustuttu mönkijään ja sammutettua palo, luetteli Kirsti Kallio, joka oli otettu palokuntanuorten toiminnasta rasteilla.

– Palokuntanuorissa lapset oppivat yleishyödyllisiä ensiapu- ja sammutustaitoja. Sinne saa liittyä kymmenvuotiaana, on Kallio selvittänyt.

Alkusammutusrastilla pintapelastaja J-P Tanner opastaa Helmi Länsirinnettä tukahduttamaan rasvapalon. Pian tyttö yhdessä isänsä Martti Länsirinteen kanssa lähestyykin jauhesammuttimineen palavaa pataa. Oikeaoppinen sammutus ja pian liekit sammuvat. Harjoitus meni kuin oppikirjasta.

Paloasemalla oli nähtävänä paloautoja, mönkijä ja säiliöauto. Niin  palokunnan vakuinainen kuin  vpk-väkikin oli vastailemassa kysymyksiin. Moni kävi huollattamassa sammuttimensä ja ostamassa palovaroittimen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?