Tekninen toimi siirtyy Narvan terveysasemalle

”Laesterä II” jatkaa talouden tasapainottamista

Vesilahden kunnanvaltuusto hyväksyi vuoden viimeisessä kokouksessaan 23. marraskuuta kunnan talousarvion ja talousarviosuunnitelman vuosille 2016-2018.

– Talousarvion tuloslaskelma osoittaa, että ensi vuodelle olisi tulossa noin 500 000 alijäämää. Se tarkoittaa sitä, että ensi vuonna taseeseen kertynyt ylijäämä kääntyisi alijäämäiseksi. Myös vuosi 2017 olisi alijäämäinen, mutta vuonna 2018 päästäisiin ylijäämän puolelle niin paljon, että taseeseenkin kertyisi jälleen ylijäämää. talouspäällikkö Merja Laakkonen kertoi.

Kunnan lainamäärä vuoden 2016 lopussa tulee olemaan noin 3350 euroa asukasta kohti. Vesilahti nostaa ensi vuonna uutta lainaa noin 2,3 miljoonaa euroa ja vanhoja lainoja lyhennetään hieman vajaat kaksi miljoonaa euroa.

Vuodelle 2017 suunniteltu veronkorotus ei valtuutettuja kiehtonut, vaan puheenvuoroissa toivottiin talouden tasapainottamisohjelman uudelleen avaamista ja lisäsäästöjä.

– Heti alkuvuodesta 2016 meidän on keksittävä keinoja lisäsäästöille. Suunniteltu veronkorotus vuodelle 2017 on äärimmäinen ja viimeinen keino, tosin myös helpoin keino, Kristian Lella (kok.) totesi.

– Emme voi enää pohjata veronkorotuksiin, mikä on nyt tasapainottamisen lähtökohta. Kun tehdään tehostamisoimenpiteitä on ensiarvoisen tärkeää tehdä niitä yhdessä henkilöstön ja kuntalaisten kanssa, jotta kaikki tietävät ja tuntevat että ne ovat tarpeellisia ja yhdessä suunniteltuja, linjasi Rauno Hanhela (sit.).

– Jotain valopilkkujakin talousarviossa on. Laajakaistaa ollaan suunnittelemassa siten, että se ulottuisi koko kunnan alueelle. Se on todella hyvä asia, pitää koko kuntaa asuttuna ja mahdollistaa yritystoimintaa, huomioi Pertti Uusi-Erkkilä (kesk.).

Kouluterveydenhuolto jatkaa Narvassa

Vesilahden valtuustossa vallitsi yhteisymmärrys siitä, että lisäsäästöjä lähdetään etsimään heti alkuvuodesta. Rauno Hanhela (sit.) muistutti, että toimenpiteet pitää tehdä yhdessä kuntalaisten ja henkilökunnan kanssa. Kuva: Kari Pusa

Vesilahden valtuustossa vallitsi yhteisymmärrys siitä, että lisäsäästöjä lähdetään etsimään heti alkuvuodesta. Rauno Hanhela (sit.) muistutti, että toimenpiteet pitää tehdä yhdessä kuntalaisten ja henkilökunnan kanssa. Kuva: Kari Pusa

Pirkkalan valtuuston päätöksellä lakkautettu Narvan terveysasema puhutti valtuutettuja edelleen. Tapa, jolla Pirkkala päätti Vesilahden valtuuston päätöksen ylitse ei kerännyt kiitoksia.

Tiloissa jatkaa kuitenkin edelleen kouluterveydenhuolto ja kotihoidontukiyksikkö. Lisäksi tiloihin väistyy koko tekninen toimi. Teknisen toimen ja sosiaalitoimen rakennuksen henkilökunta joutuu kokonaisuudessaan siirtymään väistötiloihin. Osa väestä on siirtynyt terveyskeskusen tioloihin, varhaiskasvatuksen johtaja ja palvelusihteeri muuttavat toistaiseksi Peiponpeltoon ja siirtynevät sieltä Narvan uuteen päiväkotiin sen valmistuttua. Sirivstysjohtajalle vuokrataan vahustentalo Iltaruskosta yksiö työtilaksi.

Työn alla oleva kuntastrategia sai valtuutetut positiiviselle mielelle. Strategiaa on tehty hyvässä hengessä yhteen hiileen puhaltaen ja se valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Pitkään vireillä ollut Koskenkylän osayleiskaava hyväksyttiin yksimielisesti. Aluearkkitehti Leena Lahtinen totesi, että pinta-alaltaan suuri kaava oli haasteellinen toteuttaa ja muutoinkin omassa luokassaan, koska kyseessä on valtakunnallisesti arvokas maisema-alue jolla on pitkä perintö kulttuuriarvoja. Kaavasta saapui yhteensä 21 muistutusta, joissa otettiin kantaa kiinteistöjä koskeviin suojelumerkintöihin, tieyhteyksiin, merkintöjen ja aluerajausten tarkistamiseen sekä palstoitussuunnitelman muutoksiin Rinnanmäen alueella.

Rakennuspaikkoja kaavassa on osoitettu kaikkiaan 173 kappaletta ja palstoitussuunnitelman vaativia rakennuspaikkoja yhteensä 34. Uusia työpaikka-alueita on osoitettu yhteensä 37 hehtaarin verran Koskenkyläntien viereen sekä Mantereentien alueelle Lempäälän rajan tuntumaan.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?