Jutta Menestrinalle vesihiihdosta MM-hopeaa

Kuva: Krista Schipner Jutta Menestrina (omaa sukua Lammi) nappasi vesihiihdosta MM-hopeaa hyppyjen osiosta.

Kuva: Krista Schipner
Jutta Menestrina (omaa sukua Lammi) nappasi vesihiihdosta MM-hopeaa hyppyjen osiosta.

Vaikka Suomessa vedet ovat hyisimmillään, ovat aallot lämpimiä Meksikossa Boga Laguna Chapalassa, missä käytiin kuluvan vuoden vesihiihdon MM-kisat. Suomeen oli tuliaisina yksi mitali, jonka toi Jutta Menestrina, omaa sukua Lammi.
Menestrinan juuret ovat tanakasti Lempäälän Lastusissa ja vesihiihtävässä Lammin perheessä. Jutta nappasi mahtavaan palkintokokoelmaansa yhden helmen lisää, kun hän oli hopealla hyppyosiossa.
Kilpailu oli kutkuttavan jännittävä, sillä Jutta lähti alkukilpailun seitsemänneltä sijalta 12 hyppääjän finaaliin. Menestrina onnistui omassa suorituksessaan loistavasti, hän ponkasi peräti 51,1 metrisen loikan, joka riitti kilpailun johtopaikkaan.
Hyppääjä toisensa jälkeen jäi alle suomalaisen tuloksen, osa selvemmin, osa äärimmäisen niukasti. Vain Australian Jacinta Carroll meni lopulta ohi, uskomattomalla 57 metrin leiskautuksellaan. Pronssityttö USA:n Alex Lauretano jäi Jutasta vain kymmenen vaivaista senttiä.
Mitalikuntonsa Aalto-yliopistossa kestävää kehitystä opiskeleva Jutta treenasi lokakuun loppuun asti Suomen hyisissä vesissä ennen lähtöään Yhdysvaltoihin viimeistelemään huippukuntonsa ennen MM-kisaa.
Jutta Menestrinalla on kahden vuoden takaa vastaava mitali plakkarissaan, kaksi EM-mitalia sekä useita nuorten sarjan EM-mitaleita. Jutta on kaikkien aikojen menestynein lajin harrastaja Suomessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?