Esimerkillistä toimintaa lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikasvattajana

Lampun henki -palkinto Näpsä-käsityökoululle

Palkinnonjakotilaisuudessa Tampereen raatihuoneella Marja-Leena Seilo (vas.), Miisu Toukomaa ja Marja Mäkelä.

Palkinnonjakotilaisuudessa Tampereen raatihuoneella Marja-Leena Seilo (vas.), Miisu Toukomaa ja Marja Mäkelä.

Tampereen kaupungin lasten ja nuorten palvelujen lautakunta ja Pirkanmaan Taikalamppu -lastenkulttuuriverkosto palkitsi Näpsä käsityökoulun vuoden 2015 Lampun henki -palkinnolla.

Palkinnon myöntämisen perusteluissa mainittiin, että Näpsä-käsityökoulu tarjoaa onnistumisen kokemuksia laajalle joukolle pirkanmaalaisia lapsia, nuoria ja aikuisia, erityistä tukea tarvitsevia unohtamatta. Jatkuva kehittäminen, uusien toimintatapojen etsiminen ja korkeaan laatuun pyrkiminen on ominaista Näpsän toiminnalle. Tärkeintä kuitenkin on se, että kaiken keskiössä on lapsi yksilöllisine ominaisuuksineen ja taitoineen.

Näpsä-käsityökoulu toimii muun muassa Lempäälässä ja Vesilahdessa. Tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Näpsä-käsityökoulu on käsityön taiteenperusopetusta antava oppilaitos, joka toimii Pirkanmaalla 11 kunnan alueella. Näpsä-käsityökoulu tekee laajasti yhteistyötä alueen muiden lastenkulttuuritoimijoiden kanssa. Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelmaan kuuluvat työpajat ovat Näpsän vakiintunutta vuosittain toistuvaa toimintaa.

Näpsä- käsityökoulua ylläpitää Taito Pirkanmaa ry.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>