Pirkanmaan Nuohouspalvelu kerää kortistoa Vesilahden alueen nuohottavista kohteista

Nuohooja on tervetullut vieras

Mika Sihvo on toinen Vesilahden piiriä hoitavista nuohoojista. Kuva: Katariina Onnela

Mika Sihvo on toinen Vesilahden piiriä hoitavista nuohoojista. Kuva: Katariina Onnela

Vesilahtelaisten savupiippujen luo on elokuun alusta kiivennyt uusi toimija. Pirkanmaan Nuohouspalvelu valittiin  kunnan piirinuohoojaksi nelivuotiskaudeksi ja kahden vuoden optiolla.

Pirkaanmaan Nuohouspalvelu on ainoa palolaitoksen hyväksymä nuohousyritys alueella.

Mika Sihvo Pirkanmaan Nuohouspalvelusta kertoo, että nuohoojan vaihtuminen on aiheuttanut asukkaissa hämmennystä.

– Meille ei jäänyt edelliseltä toimijalta mitään kortistoa, josta selviäisi milloin talossa on käyty. Olemme aloittaneet tyhjästä ja joutuneet hieman arpomaankin mikä on kesämökki ja mikä vakituinen asunto. Meillä on nyt tekeillä oma kortisto, johon kaikki tiedot merkitään.

Pirkanmaan Nuohouspalvelu on jakanut pitkin syksyä postilaatikoihin ehdotusaikoja nuohoukselle ja jatkossakin yhteydenotto tulee kerran vuodessa heidän suunnaltaan. Tarvittaessa nuohoojan voi tilata myös itse. Yhteydenotto onnistuu soittamalla, sähköpostitse, nettisivujen kautta tai Facebookissa.

Nuohouksen lisäksi yritys hoitaa ilmanvaihtokanavien puhdistuksia, säätöjä ja kuvauksia, korjaa polttimoissa esiintyviä ongelmia, tekee massauksia ja muita pieniä korjauksia.

Nuohouksen hinnoittelun määrittää Pirkanmaan Aluepelastuslaitos. Pirkanmaan Nuohouspalvelu laskuttaa kaikki käyntinsä jälkikäteen, joten käteistä ei heidän vuokseen tarvitse kotiin varata.

Pirkanmaan Nuohouspalvelu aloitti toimintansa Ylöjärvellä. Tällä hetkellä sen toimialueeseen kuuluu koko Ylöjärvi Kurua lukuun ottamatta sekä Tampereen läntinen nuohouspiiri. Työntekijöitä on 14 ja kesäaikaan enemmänkin. Työntekijöitä koulutetaan jatkuvasti ja tällä hetkellä yrityksessä työskentelee kolme nuohoonamestaria ja kolme paloturvamestaria.

Yrityksen perustaja Jyri Sihvo kertoo, että Pirkanmaan Nuohouspalvelu kuuluu valtakunnalliseen itsenäisten yritysten yhteenliittymään nimeltä Sisäilmamestarit.

– Sisäilmamestarit ovat alaan vihkiytyneitä toimijoita, joka järjestää esimerkiksi koulutusta. Lisäksi se tekee yhteistyönä suurempia projekteja. Porukalla putsattiin muutama vuosi sitten Joulupukin maa.

Ennen nuohoojan saapumista on syytä tarkistaa, että katolle vievät tikkaat ovat kunnossa ja turvalliset, takan edessä on tilaa ja saatavilla sanomalehtiä lattian suolaksi. Myös lemmikit on hyvä kytkeä kiinni tai sulkea toiseen huoneeseen.

FAKTA

nuohous@luukku.com on Vesilahden alueen oma sähköpostiosoite

http://www.nuohous.com/

Facebookissa: Nuohous Vesilahti – Pirkanmaan Nuohouspalvelu

Kommentit (2)

  1. Sirkka Leppänen

    Olen kesäasukas Vesilahdella
    Voisin tilata nettilehden jos mahdollista

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?