Kisan lentismiehet jyräsivät alkusarjan voittoon

Kuva: Marko Panu Teemu Uusitalo oli kovassa syöttöpommituksessa, kun Kisa löi Loimaan Jankon erin 3 - 0. Uusitalo teki hommansa eleettömän varmasti.

Kuva: Marko Panu
Teemu Uusitalo oli kovassa syöttöpommituksessa, kun Kisa löi Loimaan Jankon erin 3 – 0. Uusitalo teki hommansa eleettömän varmasti.

Lentopallon 1-sarjan viimeinen kotiottelu Kisan ja Loimaan Jankon välillä Hakkarissa avattiin juhlavasti itsenäisyyspäivän kunniaksi Maamme-laululla, jonka mahtavalla baritoni-äänellään tulkitsi Kisan valmentaja Esa Kunnari. Joukkue kunnioitti valmentajansa upeaa laulusuoritusta hoitamalla pelistä selkeän 3 – 0-voiton kotiin.
Kolme lisäpistettä tiesi sitä, että Kisa on alkusarjan voittaja, vaikka kierroksia on vielä jäljellä. Alkusarjan ykkössija takaa kolme bonuspistettä tammikuussa alkavaan ylempään jatkosarjaan, jonne Kisan vastustajiksi tulevat ainakin Akaa-Volley sekä pohjoislohkon Kuortaneen Urheiluopiston joukkue ja Kyyjärven Kyky. Sekä etelästä että pohjoisesta kolmas ylempään jatkosarjaan kurkottava joukkue on vielä hämärän peitossa.
Kisan ja Jankon peli alkoi lempääläisiltä varsin nihkeästi. Jankko syötti varmasti ja tarkasti suunnaten sekä nosti Kisan aloitukset liki erehtymättömästi passarinsa hyppysiin. Erä ratkaisu venyi jatkopalloille, jotka Kisan hakkuri Anssi Vesanen hakkasi vuorenvarmasti vastustajan parkettiin.
Toisessa erässä lempääläistahti parani. Yleispelaaja Teemu Uusitalo sai vastustajalta paljon syöttöjä, jotka nousivat varmasti. Myös verkolle Uusitalo sai tarjoilua, kuten eräpallossa, jonka hän pommitti torjunnan käsien kautta kenttään. Jankon ykköspelaaja Henry Kartano teloi toisen erän lopussa pahasti peukalonsa, tähän harmilliseen haaveriin lopahti loimaalaisten loppukin taistelutahto.
Katsomossa noin kahdensadan muun kanssa peliä seurasi yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista pelaajista, nykyinen VaLePan passari Mikko Esko puolisonsa Saaran kanssa. Eskon perhe sai nähdä, että 1-sarjassakin palloa lyödään kovaa, kentästä kaivetaan hyviä puolustuksia ja yritys on kovaa.
Kisalla on vielä yksi peli jäljellä, Vantaan Myyrmäessä, jonne Lempäälästä lähdetään fanibussin tukemana. Ylempi jatkosarja alkaa heti tammikuun alussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?