Lentopallon 3-sarjassa jyllää patu-energia

Miesten 3-sarjaa on pelattu reilu kolmannes. Lempääläisedustus on vankka, sekä Kisan kakkostiimi että Jyry ovat sarjan kärkitriossa. Kisa on kakkosena, edellään pelin enemmän pelannut Pirkkalan Viri ja Jyry seuraa Kisan kantapäillä kolmantena.
Kisan kokeneen joukkueen saldo on mairitteleva: kuusi ottelua, kuusi voittoa. Vain kärkipelissä Pirkkala kykeni rosvoamaan kaksi erävoittoa Kisalta. Jyryllä puolestaan saldot näyttävät seitsemää ottelua, joista on kuittaantunut neljä voittoa ja kolme tappiota.
Jyryn kolmesta häviöstä kaksi on koitunut Kisaa vastaan. Kauden avanneessa pelissä Kisa oli Hakkarissa suhteellisen selvin pikkupistein parempi 3 – 0. Puolessatoista kuukaudessa Jyry oli hiukan eroa kyennyt kaventamaan, mutta erävoittoakaan eivät Kisan konkarit suostuneet nuoremmilleen antamaan Sääksjärvellä käydyssä ottelussa.
Kisan joukkueessa on kokemusta roppakaupalla. Joukkueen keski-ikä on reippaasti yli 40 vuotta, mutta kysehän on vain kahdesta numerosta. Joukkueen junnuosastoon kuuluu 33-vuotias Timo Kela, joka on 3-sarjatasolle loistava libero. Satojen pääsarjapelien ja kymmenien maaotteluiden koulima Mika Pyrhönen alkaa syksyn pimeydessä vertyä peli peliltä parempaan iskupeliin. Kevään ikämiesottelut ovat Pyrhösen tiukassa syynissä. Lokakuussa joukkueeseen come backin tehnyt Jani Antola on tuonut loistavaa lisää etenkin vastaanottopelaamisessa.
Jyryllä on sakissaan tukku B-poikia, muutama 90-luvun alussa syntynyt pelaaja sekä jokunen iäkkäämpikin tuomassa sakkiin rutiinia. Hyvä koktaili on poikinut Jyryltä raikasta pelaamista, joskin paikallispelit ovat ratkenneet jyryläisten paljon kisalaisia suurempaan virheiden määrään. Jyryn alkkauden hahmot ovat olleet kaksikymppiset Olli Uusitalo ja Jesse Kärkkäinen. B-nuorista eniten pelivastuuta ovat saaneet sentteri Ossi Katajamäki ja passari Jonne Haavisto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?