Kisan lentismiehet päättivät alkusarjan tyylillä

VenLe:n Jyrki Nurminen yrittää turhaan ohittaa Sten Kruudaa ja Anssi Vesasta. Hyvin pelannut Eetu Saarinen (7) varmistaa. Kuva: Erkki Koivisto

VenLe:n Jyrki Nurminen yrittää turhaan ohittaa Sten Kruudaa ja Anssi Vesasta. Hyvin pelannut Eetu Saarinen (7) varmistaa. Kuva: Erkki Koivisto

 

Lentopallon ykkössarja vetäytyy kolmen viikon tauolle ennen kuin tammikuun alussa pelejä jatketaan ylemmässä jatkosarjassa, jonne itseoikeutetusti kuuluu Lempäälän Kisa etelälohkon alkusarjan voittajana. Kisa kotiutti alkusarjan jaossa olleista 36 pisteestä peräti 32 omaan pistepussiinsa, mitä voi pitää loistavana saavutuksena.
– Viimeisimmät pelit ovat olleet vähän tahmeita, porukka ikään kuin on odottanut kovempia haasteita ylemmässä jatkosarjassa. Alkusarja oli tasoltaan kolmijakoinen. Akaa ja LeKi olivat aika lailla omassa kastissaan, sitten tulivat Kouvola ja Nurmo, sitten loppukolmikko. Tasoerot olivat yllättävän suuret, keri Kisan valmentaja Esa Kunnari alkusarjaa yhteen.
Viimeisimmässä pelissään Kisa sai tehdä tiukan puhteen Vantaalla, kun isäntäseura VanLe intoutui miehekkääseen vastukseen. Silti loppulukemat olivat 3 – 0 Kisalle.
– Jatkosarjassa haasteet kasvavat, pohjoislohkosta tulee kolme kovaa joukkuetta vastaan ja toki naapuri-Akaa. Nyt joukkueemme lepää viikon ja jatkaa jouluviikolla treenejä. Olen varma, että tulevina kuukausina lempääläisyleisöä hemmotellaan hyvillä lentismatseilla, lataa Kunnari pökköä tammikuun alkuun.
Pohjoislohkon joukkueet ovat kilpavarustelleet rostereitaan muun muassa ulkomaalaispelaajilla, esimerkiksi Joensuun Susiraja-Volleyn riveissä pelaa kaksi latvialaispeluria, joista toisen meriitilistalta löytyy Latvian maajoukkuepelejäkin aivan viime vuosilta.
Syyskauden ykköspelaaja Kisalla oli eittämättä hurjaan kuntoon päässyt hakkuri Anssi Vesanen, joka bäytti tasonsa jopa eurocup-tasolla auttaessaan Kisan farmiemon VaLePan jatkoon Serbiassa. Nuori Eetu Saarinen on ottanut paikkansa joukkueesta ankaralla työnteolla, kaksikymppisen korpilahtelaisjuurisen Saarisen bravuureina ovat loistavat aloitussyötöt ja ilmiömäinen nostopeli. Koko Kisan 12 henkinen pelaajarosteri on saanut valmennukselta tasaisesti vastuuta syksyn aikana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?