Työttömät tekivät Ekoteon

– Kaikkia meitä tässä on tarvittu, Jaana Uotila toteaa. Lempäälän-Vesilahden Työttömien kierrätystoiminta palkittiin Ekotekona. Kuvassa myös Toni Koskivainio ja Lea Honkala. Kuva: Katariina Rannaste

– Kaikkia meitä tässä on tarvittu, Jaana Uotila toteaa. Lempäälän-Vesilahden Työttömien kierrätystoiminta palkittiin Ekotekona. Kuvassa myös Toni Koskivainio ja Lea Honkala. Kuva: Katariina Rannaste

– Tilat puuttuivat, mutta meillä oli selkeä visio, Lempäälän-Vesilahden Työttömät ry:n puheenjohtaja Jaana Uotila selvittää yhdistyksen alkutaivalta.

Kierrätystoiminta oli helmikuussa 2011 perustetun yhdistyksen kantava ajatus alusta pitäen. Syksyllä 2011 perustettiin Kierrätyskeskus Varikko, vuosi sitten Kierrätyspuoti avasi ovensa keskustassa ja tänä syksynä on käynnistynyt tekstiilien kierrätys LeVeTeksin toimesta.

Yhdistys on tehnyt monipuolista työtä kierrätyksen eteen, eikä se ole jäänyt huomaamatta, sillä Lempäälän-Vesilahden työttömät ry:n kierrätystoiminnalle on myönnetty Lempäälän vuoden 2015 Ekoteko-palkinto.

Tunnustuksen on myöntänyt Lempäälän kestävän kehityksen työryhmä vuodesta 2008 lähtien. Ensimmäinen Ekoteko-palkinto myönnettiin Lempäälän Lämpö Oy:lle maakaasuauton hankinnasta.

Lempäälän kestävän kehityksen työryhmän puheenjohtaja Saana Raatikainen totesi valintaperusteissa, että pisteenä I:n päällä oli syksyinen pyörien kunnostustempaus, jossa kunnostettiin lahjoituspyöriä koulun ja kuntalaisten käyttöön. Tänä syksynä käynnistynyt tekstiilien kierrätys on sekin osoitus kierrätystoiminnan jatkuvasta kehittämistä.

– Toiminta on laajentunut pikku hiljaa ja se on ollut meillekin yllätys. Olemme saaneet tänne hyvää porukkaa hommiin. Toiminnassa on eri tukimuodoilla mukana noin 40 henkeä ja lisää on tulossa koko ajan, Jaana Uotila kertoo.

– Olemme otettuja tunnustuksesta. Se on iso asia, koska kaikkia meitä tässä on tarvittu. Jokainen omalla panoksellaan on tehnyt tämän toiminnan mahdolliseksi.

Uotilan mukaan visioissa on ottaa askel muovin suuntaan.

– Jos sitä myrkkyä ryhtyisi keräämään, hän toteaa.

– Haluamme myös, että etenkin nuoria saataisiin elämässä eteenpäin. Ideoita siihenkin on olemassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?