Tanssiopisto valtakunnallisen balettikilpailun finaaliin

Nuorempien sarjaan valittu teos ’Balettikoulussa’ vie katsojat sananmukaisesti balettitunnille.

Nuorempien sarjaan valittu teos ’Balettikoulussa’ vie katsojat sananmukaisesti balettitunnille.

Pirkanmaan Tanssiopisto valittiin tiukasta esikarsinnasta valtakunnallisen Balettikilpailun loppukilpailuun, joka järjestetään Helsingissä Aleksanterin teatterissa tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Esikarsintaan osallistui ennätysmäärä hakijoita eri puolilta Suomea mm. solistisarjan 96:sta hakijasta raati valitsi finaaliin 36 tanssijaa.

Heidi Salminen valittiin balettikilpailun solistisarjaan. Heidi tuli palkituksi stipendillä kesällä Vaganova Master Class koulutuksessa, jossa opettajina olivat venäläiset opettajat maailmankuulusta Vaganova Instituutista.

Heidi Salminen valittiin balettikilpailun solistisarjaan. Heidi tuli palkituksi stipendillä kesällä Vaganova Master Class koulutuksessa, jossa opettajina olivat venäläiset opettajat maailmankuulusta Vaganova Instituutista.

Tanssiopistolta mukana ovat solistisarjassa Heidi Salminen sekä ryhmäsarjassa teos ’Balettikoulussa’, jossa esiintyvät nuoret tanssijat ovat osa tanssiopiston baletin erikoiskoulutusryhmää. Ryhmässä tanssivat Samuli Ainasvuori, Sylvia Ilvesaro, Saana Korhonen, Henni Rantamäki ja Venla Nurmikolu. Teoksien koreografiasta vastaa tanssiopiston balettipedagogi Outi Vilonen.

Erilaiset tapahtumat ja kilpailut ovat oiva paikka päästä esiintymään erilaisille näyttämöille ja saada palautetta ja kokemusta, vaikka tanssitaide ei varsinaisesti kilpailulaji olekaan. Antoisaksi osallistumisen tekee erityisesti nähdä muiden esityksiä ja valmistautuminen itsessään on jo tärkeä osa kehittymisen kannalta. Tanssiopisto osallistuukin aktiivisesti ympäri vuoden alan tapahtumiin ja Lempäälä onkin edustettu mallikkaasti usein suurempien kaupunkien joukossa. Viimeksi marraskuussa Suomen Kansallisoopperassa järjestetyssä NykytanssiPaletissa esiraati oli valinnut yhden teoksen per tanssioppilaitos varsinaiseen näytökseen paitsi Pirkanmaan Tanssiopistolta ainoana kaksi teosta.

Teksti: Elina Berg

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?