Keinolatu suli taas

Tuntuu surkuhupaisalta seurata, kuinka hiihtoväki ja urheilijat yleensä taistelevat luonnonvoimia vastaan, jopa uskoen voittavansa ne. Kesä on heidän mukaansa käännettävissä talveksi ja talvi kesäksi. Hakkarin latu suli taas. Sen se on tehnyt monesti aiemminkin ja tekee tulevaisuudessakin.

Riemu on ilmeisen halpaa, vaikka se kestäisi muutaman vuorokauden. Tykkilumi maksaa vain 10 000 euroa/kilometri silloin, kun se tehdään järvivedestä. Juomavedestä tehtynä, kuten Lempäälässä, hinta on korkeampi.

Silloin kun tykkilunta alettiin Lempäälässä tehdä, yhtenä perusteena oli, että vesi saadaan ilmaiseksi vesilaitokselta. Totuushan on, että vesilaitos ei lahjoita vettä kenellekään. Jos laduntekijät saavat vetensä ilmaiseksi, niin tavalliset kuluttajat maksavat korotetun hinnan, näinhän se aina menee.

 

Martti Lindroos

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?